ALERTĂ Cine face exit-poll-uri la alegeri și cum sunt comunicate datele oficiale de la alegeri

ALERTĂ Cine face exit-poll-uri la alegeri și cum sunt comunicate datele oficiale de la alegeri

Casele de sondare CURS și Avangarde sunt singurii operatori acreditați de Biroul Electoral Central pentru a face exit-poll-uri la alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai, potrivit unei decizii oficiale. Potrivit informațiilor G4Media.ro , nici un partid de opoziție nu a comandat un exit poll.

Datele exit-poll-urilor vor fi prezentate simultan la mai multe posturi tv și site-uri de știri, duminică la ora 21.00, imediat după încheierea votului.

În paralel însă, Biroul Electoral Central (BEC) va începe să prezinte date provizorii, pe măsură ce operatorii din secțiile de vot vor transmite către BEC datele din secții. Practic, primele date provizorii vor fi transmise de BEC imediat după ora 21.00 și vor continua să fie prezentate în timp real pe site-ul oficial al Biroului Electoral Central, după cum au explicat reprezentanții BEC pentru G4Media.ro.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a fost cumpărat în 2017 de jurnalistul Iosif Buble, fondatorul site-ului Stiripesurse.ro. Grupul de Studii Sociocomportamentale Avangarde este deținut de Marius Pieleanu.

De notat că Pieleanu a anunțat marți seară la Antena 3 că prezența prognozată la alegerile europarlamentare de duminică va fi între 38 și 40%.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”