ALERTĂ Comisia Europeană, SOMATĂ să ia măsuri pentru apărarea statului de drept în România față de ABUZURILE lui Dragnea!

ALERTĂ Comisia Europeană, SOMATĂ să ia măsuri pentru apărarea statului de drept în România față de ABUZURILE lui Dragnea!

ALERTĂ Comisia Europeană, SOMATĂ să ia măsuri pentru apărarea statului de drept în România față de ABUZURILE lui Dragnea! Declarații de o duritate fără precedent! Grupul Verzilor din Parlamentul European cere Comisiei Europene să ia măsuri pentru apărarea statului de drept în România.

Grupul Verzilor din Parlamentul European cere Comisiei Europene să ia măsuri pentru apărarea statului de drept în România, în legătură cu intenția Guvernului de a București de a adopta ordonanța de urgență pentru contestarea în anulare a sentințelor definitive date de completurile de cinci judecători de la înalta curte în perioada 2014-2018. Verzii au adresat o interpelare în acest sens Executivului european, dezvăluie  G4Media.ro .

Liderul grupului Verzilor din PE, Ska Keller, a declarat: „Este o batjocură absolută la adresa justiției să schimbi legea doar pentru a-ți scăpa prietenii corupți de condamnări. Guvernul României încearcă să legalizeze corupția, astfel încât politicieni membri ai PSD să scape cu furtul de la poporul român. Este o rușine, mai ales pentru o țară care în prezent deține Președinția Uniunii Europene. Această încercare de a submina statul de drept nu își are locul în Europa“.

Președintele Verzilor, Philippe Lamberts, a adăugat: „Dacă se merge înainte cu această ordonanță de urgență, Comisia Europeană trebuie să acționeze imediat pentru a proteja  statul de drept în România. Grupurile S&D și ALDE trebuie să aibă discuții serioase cu colegii lor români și să decidă dacă vor cu adevărat să își mențină sprijinul pentru un comportament corupt atât de cinic“.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți seara, la Antena 3, că trebuie dată ordonanța de urgență anunțată de Tudorel Toader pentru contestarea în anulare a sentințelor definitive ale Completurilor de 5 judecători (C5) ai Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) în perioada 2014 – 2018 și declarate nelegal constituite de CCR


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”