ALERTĂ Curtea Supremă a respins cererea DNA pentru judecarea mai rapidă a dosarului lui Dragnea

ALERTĂ Curtea Supremă a respins cererea DNA pentru judecarea mai rapidă a dosarului lui Dragnea

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea DNA pentru devansarea următorului termen în dosarul lui Liviu Dragnea, termen stabilit luni de magistrați pentru 20 mai, au declarat pentru G4Media.ro surse din instituție. Informația a fost publicată în premieră de jurnalista Ionela Arcanu pe pagina sa de Facebook.

 Reamintim că DNA a cerut miercuri Curții Supreme să dea termene mai scurte în dosarele de corupție ale lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, a declarat pentru G4Media.ro Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA. “Am cerut devansarea termenelor din motive de celeritate a judecării proceselor”, a explicat Livia Săplăcan.

DNA nu a indicat și când ar trebui să fie preschimbate termenele din procesele celor doi, aceasta fiind de competența exclusivă a instanței de judecată.

"Solicitarea este facuta in baza unui articol din Codul de Procedura Penala si a fost invocata judecata acestor cazuri cu celeritate", explica surse judiciare pentru Ziare.com.

Este vorba de articolul 353 din Codul de Procedura Penala:

"Completul investit cu judecarea unei cauze penale poate, din oficiu sau la cererea partilor ori a persoanei vatamate, sa preschimbe primul termen sau termenul luat in cunostinta, cu respectarea principiului continuitatii completului, in situatia in care din motive obiective instanta nu isi poate desfasura activitatea de judecata la termenul fixat ori in vederea solutionarii cu celeritate a cauzei.

Preschimbarea termenului se dispune prin rezolutia judecatorului in camera de consiliu si fara citarea partilor. Partile vor fi citate de indata pentru noul termen fixat".

Procesul lui Dragnea, amanat 5 saptamani

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis luni amanarea, pana pe 20 mai, a procesului in care Liviu Dragnea contesta condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare primita in cazul angajarii fictive a doua secretare PSD la Directia Copilului Teleorman.

Procurorul DNA a ridicat doua exceptii de neconstitutionalitate, in care a cerut sesizarea CCR, iar avocatii lui Dragnea au solicitat acordarea unui nou termen pentru a le putea studia.

Practic, procesul a fost amanat cu cinci saptamani.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...