ALERTĂ Curtea Supremă respinge acțiunea Inspecției Judiciare împotriva procurorilor din dosarul 10 august!

ALERTĂ Curtea Supremă respinge acțiunea Inspecției Judiciare împotriva procurorilor din dosarul 10 august!

Procurorii militari Gheorghe Cosneanu și Codruț Mihalache nu au săvârșit nicio abatere disciplinară în privința dosarului 10 august, a decis definitiv instanța supremă. Magistrații au respins astfel recursul Inspecției Judiciare, care declanșase cercetarea disciplinară în cazul celor doi procurori pe motiv că ar fi încălcat procedurile interne privind ancheta în dosarul reprimării violente a manifestației.

Instanța supremă a respins ca nefondat recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii din aprilie a Secției pentru procurori în materie disciplinară din Consiliul Superior al Magistraturii. Este vorba o decizie a procurorilor din CSM prin care a fost respinsă acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciară împotriva procurorilor militari Gheorghe Cosneanu și Codruț Mihalache.

Inspecţia Judiciară a început, în octombrie 2018, verificările împotriva procurorilor militari Gheorghe Cosneanu, Codruţ Mihalache şi Bogdan Pîrlog, pentru încălcarea dispoziţiilor privind repartizarea aleatorie a dosarului din 10 august.

Procurorii militari au fost acuzați că ar fi încălcat ordinele şi procedurile interne privind ancheta în cazul reprimării violente de către jandarmi a protestului din 10 august 2018. Lor li s-a imputat că au instrumentat cauza înainte ca dosarul să fie preluat de către Secţia militară din cadrul Parchetului General. După mutarea dosarului la Parchetul General, aceştia s-ar fi ocupat în continuare de caz.

În cazul procurorului Bogdan Pîrlog, a fost suspendată procedura acțiunea disciplinară, pe motiv de incompatibilitate a unuia dintre inspectorii judiciari.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro