ALERTĂ Dăncilă începe ÎNGROPAREA Guvernului! Moga la Interne și Mănescu la Externe!

ALERTĂ Dăncilă începe ÎNGROPAREA Guvernului! Moga la Interne și Mănescu la Externe!

Nicolae Moga ar fi propunerea Vioricăi Dăncilă pentru Ministerul de Interne, în locul lui Carmen Dan, iar Ramona Mănescu ar urma să îl înlocuiască pe Teodor Meleșcanu la Externe, conform unor surse ale Europa Liberă. 

 Nicolae Moga este un veteran al Parlamentului și a fost susținut de Liviu Dragnea pentru un loc eligibil pe listele PSD pentru al treilea mandat la alegerile din 2016. Face parte din grupurile de prietenie cu parlamentele din Turcia și Brazilia. Moga este vicepreședinte al Senatului și este unul dintre stâlpii „Republicii Mazăre”, rămas încă în picioare chiar și după plecarea fostei conduceri de la Constanța. Moga a intrat în PSD la braț cu Radu Mazăre, în anul 2003, iar înainte de acest moment a fost președintele televiziunii fondate de Mazăre și Constantinescu.

Ramona Mănescu este fost europarlamentar din partea PNL, iar ulterior a trecut la ALDE. A fost ministru al Transporturilor în al doilea guvern USL Victor Ponta începând cu 2012. Despre Ramona Mănescu și afacerile sale imobiliare  RISE Project a scris pe larg într-o serie de investigații. 

Rise Project a publicat, in decembrie 2018, o ancheta prin care il prezinta pe tatal europarlamentarului Ramona Manescu, Mihai Bolboceanu, ca fiind un pensionar care se imprumuta pentru o Dacie, insa au trecut, prin conturile sale, aproape 4 milioane de euro.

Potrivit Rise Project, tatal Ramonei Manescu, Mihai Bolboceanu (fost tehnician din marina militara), ar fi „om de paie”, adicca un „personaj obscur, pierdut intr-un ocean de anonimitate, impins in fata pentru a-i ascunde pe adevaratii beneficiari ai marilor tunuri financiare”.

„Era unul dintre membrii acelei caste ascunse, de la varful societatii, pe care lumea o intuieste, fara sa o poata vedea, a imbogatitilor peste noapte. (…) Intr-un singur an, 2009, isi cumparase trei apartamente de lux! Doua pe malul marii, langa panglica de nisip a plajei din Constanta, iar unul la munte, fata in fata cu linia de sosire a partiei din Predeal. Platise pentru ele circa 870.000 de euro”, arata investigatia celor de la Rise Project.

In sursa citata se precizeaza ca tatal lui Manescu si-a permis sa cumpere imobilele deoarece „plonjase in paradisul de afaceri al mafiei retrocedarilor”, el fiind impins in fata.

„Fusese folosit de fiica sa, europarlamentarul Ramona Manescu, si de ginere, Rares Manescu, in operatiunea de preluare, contra unor sume derizorii de bani, a mai multor drepturi succesorale referitoare la niste terenuri foarte intinse din Bucuresti. Erau drepturile succesorale ale unor familii care pretindeau ca fusesera expropriate in epoca totalitara si care nu reusisera sa isi recupereze pamanturile de la stat. Imediat insa dupa ce „Misu” Bolboceanu preluase drepturile lor, terenurile – neretrocedate ani la rand, la cererea unor oameni simpli – fusesera restituite. Cateva saptamani sau luni mai tarziu, in plin boom imobiliar, Bolboceanu le vanduse pe piata libera, cu un profit de 3,7 milioane de euro”, mai spun jurnalistii de la Rise Project.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...