ALERTĂ Disperare în tabăra Dragnea! Fiola, propusă din nou lui Iohannis, la Dezvoltare! Conform CCR, președintele poate REFUZA din nou!

ALERTĂ Disperare în tabăra Dragnea! Fiola, propusă din nou lui Iohannis, la Dezvoltare! Conform CCR, președintele poate REFUZA din nou!

ALERTĂ Disperare în tabăra Dragnea! Fiola, propusă din nou lui Iohannis, la Dezvoltare! Conform CCR, președintele poate REFUZA din nou! Un lingău, propus la Transporturi. Biroului Politic Național al PSD, întrunit într-o şedinţă de urgenţă după refuzul preşedintelui Iohannis de a accepta propunerile pentru Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor, a stabilit două noi propuneri.

Astfel, Lia Olguţa Vasilescu, propusă iniţial la Transporturi şi refuzată de Iohannis, va fi propusă la Ministerul Dezvoltării. Iniţial, propunerea PSD, refuzată de Klaus Iohannis, a fost Ilan Laufer, fost ministru al IMM-urilor în Guvernul Tudose.

La Ministerul Transporturilor va fi propus Mircea Drăghici, trezorierul PSD.

Rămâne de văzut dacă preşedintele Klaus Iohannis va considera că poate să refuze din nou propunerile PSD. Susţinătorii preşedintelui au lansat şi scenariul că, având în vedere faptul că funcţia de ministru al Dezvoltării nu este încă vacantă, Lia Olguţa Vasilescu ar putea fi considerată prima propunere după semnarea decretului de eliberare din funcţie a lui Paul Stănescu.

În decizia CCR se specifică faptul că președintele nu poate refuza decât o singură dată în cazul în care postul este vacant. Ori, postul de ministru al Dezvoltării nu e vacant, iar președintele poate invoca acest motiv în a doua refuzare, urmând ca Lia Olguța Vasilescu să rămână, în continuare, în afara Guvernului. La Dezvoltare, titular este Paul Stănescu, marele adversar al lui Dragnea. De altfel, Iohannis a refuzat să semneze și decretul prin care Stănescu era remaniat, așa cum se stabilise în CEX al PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”