ALERTĂ Dosarul Revoluției a fost trimis în judecată! Augustin Lazăr: Prezint scuzele instituționale ale Ministerului Public pentru faptul că această anchetă a durat 30 de ani/VIDEO

ALERTĂ Dosarul Revoluției a fost trimis în judecată! Augustin Lazăr: Prezint scuzele instituționale ale Ministerului Public pentru faptul că această anchetă a durat 30 de ani/VIDEO

ALERTĂ Dosarul Revoluției a fost trimis în judecată! Declarațiile procurorului general, Augustin Lazăr. Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunțat luni că Parchetul Militar a trimis în judecată dosarul Revoluției din 1989.

 Într-o declarație de presă la sediul Ministerului Public, Lazăr a spus că dosarul Revoluției a fost una dintre cauzele asumate în proiectul său managerial cu care a câștigat concursul pentru numirea în funcție.

Augustin Lazăr: Prezint scuzele instituționale ale Ministerului Public pentru faptul că această anchetă a durat 30 de ani.

Cele mai relevante declarații ale lui Augustin Lazăr:

Oameni de cultură, politicieni, cercetători au exprimat de-a lungul timpului diverse teorii în legătură cu momentul decembrie 1989. Azi juriștii încheie această provocare, prezentând adevărul judiciar, ca parte a unei investigații complexe, care a pornit de la ideea că responsabilitatea pentru victimele revoluției nu este instituțională, ci este directă, individuală.

Dosarul cauzei cuprinde 3330 de volume, dintre care 2030 de volume au fost instrumentate după 13 iunie 2016. Sunt niște cifre ilustrative pentru volumul impresionant de muncă.

Pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate probe obținute după iunie 2016, dată la care s-a confirmat redeschiderea urmăririi penale.

Datorăm soluționarea acestui dosar istoric unei echipe de procurori militari, din elita Ministerului Public.

În arhivele unor instituții se aflau probele concludente

Adresez mulțumiri: MApN – pentru identificarea mai multor documente militare de arhivă, Senat – pentru declasificarea stenogramelor comisiei pentru cercetarea eveniemntelor din 89, CNSAS – pentru informațiile puse la dispoziție, SRI – pentru identificarea, declasificarea multor documente militare de arhivă, MAI și STS – pentru sprijinul logistic oferit.

Informații despre rechizitoriu veți primi printr-un comunicat

Prezint scuzele instituționale ale Ministerului Public pentru faptul că această anchetă a durat 30 de ani.

Soluția emisă e o dovadă de respect pentru memoria eroilor din decembrie 1989

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Simplă speculație de presă?