ALERTĂ Dragnea cere DEMISIA lui Toader prin trompeta Manda, măritușul Fiolei! E degringoladă totală în PSD!

ALERTĂ Dragnea cere DEMISIA lui Toader prin trompeta Manda, măritușul Fiolei! E degringoladă totală în PSD!

ALERTĂ Dragnea cere DEMISIA lui Toader prin trompeta Manda, măritușul Fiolei! E degringoladă totală în PSD! Senatorul PSD Claudiu Manda, preşedinte al comisiei SRI şi candidat la europarlamentare, a declarat, marți seara, într-o emisiune la B1 TV, că îi cere demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, pe care l-a criticat pentru că nu dă ordonanță de urgență pe Codul Penal, proiect pe care și l-a asumat în fața Comitetului Executiv al PSD.

„Spunea dl Ardelean (deputatul PNL Ben-Oni Ardelean – n.r) că, orice ar spune președintele Iohannis PSD este împotrivă și eu vă spun un lucru: a spus președintele Iohannis că Tudorel Toader trebuie să plece, și eu vă spun astăzi că Tudorel Toader trebuie să plece. (…) Îi cer demisia lui Tudorel Toader”, a afirmat senatorul PSD.

Pe parcursul emisiunii, Claudiu Manda a lansat mai multe critici la adresa lui Tudorel Toader și a spus că ar vota o moţiune împotriva acestuia, relatează G4Media.ro.

„Dacă l-a păcălit şi cu ce l-a păcălit e o chestiune pe care trebuie să o explice domnul Dragnea atâta cât a explicat-o sau dacă are de spus lucruri în plus. Eu pot să vă spun altceva. Când a fost dezbaterea moţiunii simple împotriva lui Tudorel Toader la Camera Deputaţilor, eu am declarat că dacă era la Senat eu votam pentru. Şi nu votam pentru aprobând textul pe care USR şi PNL l-au depus, ci mai degrabă că domnul Tudorel Toader trebuie să se trezească. Suntem într-o situaţie în care de un an şi jumătate tot dezbatem tot felul de subiecte şi domnul Tudorel Toader vine şi ba face, ba nu face”, a afirmat Manda.

Claudiu Manda l-a acuzat pe Tudorel Toader că şi-a asumat proiectul în Comitetul Executiv al PSD că va da ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Penal, dar nu a mai făcut nimic.

„S-a dezbătut în Parlament modificarea codului penal şi de procedură penală, au fost criticate o parte dintre articole la CCR, unele au fost admise, altele au fost respinse. În decembrie a fost o discuţie cu domnul Tudorel Toader şi am spus ca articole care nu au fost criticate la CCR, în condiţiile în care au venit ca amendamente de la CSM, de la magistraţi, de la oameni politici, e clar că nu e nicio problemă. A doua categorie de articole sunt cele criticate la CCR, pentru care Curtea a respins criticile şi a spus că sunt constituţionale. Pentru cele două categorii, pentru ca să intre în vigoare şi să nu mai continue acest proces legislativ cu contestaţie, necontestaţie, critici, reexaminare, ar putea să fie o ordonanţă de urgenţă. Discuţia a fost în decembrie cu prezenţa lui Tudorel Toader. Şi-a asumat, alături de colegii din CEx, ca aceste două categorii de articole să fie trecute printr-o ordonanţă. În momentul respectiv nu a zis nimic în sensul de a critica sau a zice că nu poate, era corect să înţelegem care era urgenţa. Urgenţa este stabilită, pe de o parte, de directiva europeană din 2016 care trebuie să fie aplicată din 2019 că intrăm în infringement, şi de articolele declarate neconstituţionale de CCR de acum 3-4-5-6 ani de zile”, a afirmat senatorul PSD.

Manda i-a reproşat lui Toader şi faptul că a venit cu o ordonanţă de urgenţă care să modifice legile justiţiei după ce acestea au fost asumate de PSD-ALDE în Parlament.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, pentru G4Media.ro, după întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Viorica Dăncilă: ”Nu am discutat despre demisie!”, pe fondul criticilor tot mai dure lansate de liderii PSD care îl amenință cu schimbarea din funcție. Potrivit surselor G4Media.ro, ministrul justiției, Tudorel Toader și premierul Viorica Dăncilă se opun adoptării unei OUG care să modifice Codurile Penale, motiv pentru care amândoi au devenit ținta atacurilor liderului PSD în ultimele zile.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat, luni seara, pe ministrul justiției la România TV pe motiv că nu a adoptat OUG-ul promis pentru modificarea Codurilor Penale, afirmând că ”ne-am lăsat păcăliți toți de domnul Toader”.

Întrebat despre scandalul OUG pe codurile penale, Dragnea a spus că ”în partid s-a luat o decizie – sigur, pentru unii, facultativă: articolele din codurile penale declarate constituţionale să fie adoptate prin OUG. Ne-am lăsat păcăliți toți din partid de domnul Toader. Domnul Toader ne-a păcălit. Singur, nu singur, intenţionat, nu intenţionat… Ieși în ianuarie că adopți OUG, ridici scandalul până la cer, stăm în bătaia gloanțelor și din țară, și din străinătate, după care spui că nu se justifică urgența. S-a generat un scandal inutil”, a spus Dragnea la România Tv.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a anunțat că, miercuri, la moţiunea simplă care îl vizează pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, fiecare senator PSD va vota conform propriei conştiinţe, el subliniind că există foarte multe nemulţumiri ale senatorilor social-democraţi la adresa ministrului.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?

2 Adevărul despre pensiile speciale: Boc le-a eliminat, Ponta și Dragnea le-au reînființat!

3 Rareș Bogdan / Mă mâhnește faptul că USR se alătură PSD într-un demers absolut politicianist, propagandistic și…

4 Oreste pune ștampila pe PSD: Singura abilitate a acestui grup infracțional organizat este Arta Înșelăciunii!

5 Cum s-a răzbunat o moldoveancă pe polițista care i-a întrerupt partida de sex