ALERTĂ Dragnea, UMILIT! Dăncilă închide subiectul amnistiei și grațierii! Declarații INCENDIARE!

ALERTĂ Dragnea, UMILIT! Dăncilă închide subiectul amnistiei și grațierii! Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la o întâlnire informală cu jurnaliștii, că nu va da OUG privind amnistia și grațierea fără semnătura ministrului Justiției, Tudorel Toader. Același lucru este valabil și pe OUG privind Codurile penale. Mai mult, premierul a reiterat că nu a avut loc discuții cu PSD sau cu ministrul Justiției privind aceste subiecte.

Întrebată dacă ar susține un astfel de proiect - OUG pe amnistie și grațiere, premierul a spus că „nu mă puneți să fac previziuni”.

Cât despre OUG pe Codurile penale, premierul a precizat: „Nu am stabilit când adoptăm OUG”.

Premierul a subliniat că nu-l va forta pe Tudorel Toader să prezinte proiectul la o anumită dată.

„Eu sunt foarte răbdătoare”, a mai spus premierul.

Dăncilă vrea o nouă discuție cu Iohannis despre remaniere

Premierul Viorica Dăncilă a spus joi, într-o discuție informală cu jurnaliștii, la Palatul Victoria, că și-ar dori să poarte vineri o discuție cu președintele Klaus Iohannis pe tema situației de la ministerele Dezvoltării și Transporturilor.

Dăncilă a spus că și-ar dori ca discuția să aibă loc cu prilejul reuniunii CSAT.

Premierul a spus că a discutat cu Iohannis, ultima oară, despre situația de la Dezvoltare și Transporturi, atunci când șeful statului a participat la ședința de Guvern.

Potrivit premierului, Iohannis i-a spus că vor mai avea o discuție pe 27-28 decembrie, dar nu i-a spus premierului dacă va accepta cele două propuneri de miniștri: Lia Olguța Vasilescu (Dezvoltare) și Mircea Drăghici (Transporturi).

Despre acest subiect, președintele Klaus Iohannis a declarat, la o întâlnire informală vinerea trecută cu presa, la Palatul Cotroceni, că ar putea lua o decizie cu privire la revocarea și numirea miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor, după Crăciun sau cel târziu după Revelion. Iohannis a adăugat că, în opinia sa, nu va fi niciun fel de pace cu Guvernul, respectiv că va colabora cu Executivul doar pentru chestiuni europene.

“Nu va fi niciun fel de pace cu Guvernul. Voi avea grijă să colaborăm doar pe chestiuni europene” a afirmat președintele României. Șeful statului a precizat că nu o va lăsa pe premierul Viorica Dăncilă să participe la reuniunile Consiliului European.

Președintele a convocat ședința CSAT, care va avea loc vineri, începând cu ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

CCR a admis, pe 19 decembrie, sesizarea Guvernului cu privire la existența unui conflict juridic între Guvern și președintele Klaus Iohannis, referitor la amânarea numirii miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor. Astfel, conform deciziei Curții, Klaus Iohannis trebuie să semneze decretele de revocare ale miniștrilor demisionari ai Transporturilor și Dezvotării, Lucian Șova și Paul Stănescu. Totodată, șeful statului trebuie să răspundă, în scris, motivat, în legătură cu propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Numele viitorului șef al armatei, discutat de Dăncilă și Leș la Palatul Victoria

Guvernul va susține în ședința CSAT de vineri o singură propunere pentru Statul Major al Apărării, a spus premierul Viorica Dăncilă, joi, într-o discuție informală cu jurnaliștii la Palatul Victoria.

Potrivit premierului, încă nu s-a luat o decizie finală dacă va fi propus pentru un nou mandat actualul titular, Nicolae Ciucă, sau va fi propusă o nouă persoană.

Dăncilă va avea o discuție cu ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, pe această temă, în această seară sau cel mai târziu mâine dimineață.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru vineri, la ora 12,00, la Palatul Cotroceni.

În cadrul reuniunii vor fi analizate solicitările ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei.

Pe 19 decembrie, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, anunţa că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

"Nu voi prelungi acest mandat. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat în arhivele Ministerului Apărării Naţionale, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării, Statul Major General cum era pe atunci, şi am dorit să menţin aceeaşi cutumă. (...) Ştiu ce a făcut pentru Armata României şi ce poate să facă. (...) Mandatul se încheie în 31 decembrie", declara Leş, la Antena 3.

El menţiona că documentele au fost transmise Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

4 Marfă pentru DNA! Ce-am anunțat sâmbăta trecută se întâmplă! Măcel în PSD Olt! Stănescu l-a ras pe Ciocan din …

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel