ALERTĂ Ene Cristian (avocat): Ana Maria Pătru a luat decizia de a-și înainta demisia din funcție

ALERTĂ Ene Cristian (avocat): Ana Maria Pătru a luat decizia de a-și înainta demisia din funcție

Ana Maria Pătru a luat decizia de a-și înainta demisia din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, a anunțat, marți seară, avocatul Ene Cristian.

''Doamna Ana Maria Pătru, având în vedere situația juridică, a luat decizia de a-și înainta de îndată demisia din funcția de președinte AEP'', a declarat avocatul șefei AEP, Ene Cristian.

Procurorii DNA Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, la data faptei vicepreședinte al instituției — funcție cu rang de secretar de stat, pentru trei infracțiuni de trafic de influență și două infracțiuni de spălare a banilor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți seară, de DNA, în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreședinte al AEP, a pretins, iar în anul 2009 a și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul București.

Anchetatorii spun că, în schimbul primirii acestui bun, Pătru a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum și că va susține firma să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…