ALERTĂ Germania: Autorul atacului de la Munchen suferea de 'o formă de depresie' (procuror)

ALERTĂ Germania: Autorul atacului de la Munchen suferea de 'o formă de depresie' (procuror)

Tânărul germano-iranian de 18 ani care a ucis vineri seară nouă persoane într-un centru comercial din Munchen suferea 'de o formă de depresie', a anunțat sâmbătă procurorul orașului, Thomas Steinkraus-Koch, potrivit AFP.

* LIVE UPDATE Atac la Munchen: Nouă persoane ucise, alte 21 rănite | Autorul atacului, un germano-iranian în vârstă de 18 ani din oraș, s-a sinucis (FOTO-VIDEO)

"Este vorba aici de o boală, de o formă de depresie", a spus el într-o conferință de presă la Munchen, făcând în același timp apel la prudență în legătură cu informațiile conform cărora tânărul ar fi urmat un tratament psihiatric.

Șeful poliției din landul Bavaria, Hubertus Andrä, a declarat la rândul său sâmbătă că 'nu există nici cea mai mică legătură' între gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) sau refugiați și atacator.

Anchetatorii analizează de altfel pista unei persoane cu probleme psihice, a mai spus șeful poliției bavareze, care a precizat totodată că 10 persoane au murit în atac, între care și atacatorul, iar 27 au fost rănite. Șapte dintre persoanele împușcate mortal erau adolescenți.

Pe de altă parte, Ministerul kosovar de Externe a anunțat că trei cetățeni kosovari se numără printre cele nouă persoane ucise vineri de tânărul germano-iranian.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...