Alertă în PSD! Ministrul propus al Transporturilor: „Toate despăgubirile peste 1 milion de euro le voi trimite la DNA. Sunt din vina statului, nu a constructorilor”

Alertă în PSD! Ministrul propus al Transporturilor: „Toate despăgubirile peste 1 milion de euro le voi trimite la DNA. Sunt din vina statului, nu a constructorilor”

Alertă în PSD! Ministrul propus al Transporturilor: „Toate despăgubirile peste 1 milion de euro le voi trimite la DNA. Sunt din vina statului, nu a constructorilor”.

Liberalul Lucian Bode, deputat de Sălaj, a primit aviz pozitiv în comisiile reunite din Parlament pentru a prelua portofoliul de Ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor din noul cabinet Orban. La audieri Bode a spus că va trimite la DNA toate litigiile comerciale care vizează despăgubiri de peste 1 milion de euro care au apărut din vina statului român, nu al constructorilor.

„În momentul de față există claim-uri (n.r. revendicări în justiție sau litigii comerciale privind despăgubiri) de aproape 1 miliard de euro. Numai 230 de milioane de euro avem pe CFR Infrastructură. Sunt proiecte aproape gata, finalizate 99%, dar nerecepționate. Și aceste claim-uri sunt din vina statului, nu a constructorilor”, a spus Lucian Bode.

„Eu promit că toate claimurile peste 1 milion de euro le voi trimite la DNA. Să vedem de ce statul român plătește sute de milioane de euro pe obiective finalizate, dar nerecepționate”, a spus Bode.

Lucian Bode, propus la Ministerul Transporturilor în Guvernul Orban, a primit aviz favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Lucian Bode a primit în comisiile reunite de transporturi 31 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și 10 abțineri.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria