ALERTĂ Jandarmii au CONFISCAT ABUZIV un banner cu un mesaj despre 10 august la Cluj!

ALERTĂ Jandarmii au CONFISCAT ABUZIV un banner cu un mesaj despre 10 august la Cluj!

ALERTĂ Jandarmii au confiscat un banner cu un mesaj despre 10 august la Cluj! Două persoane au fost legitimate de jandarmi, miercuri, la Cluj-Napoca, la manifestările organizate de Ziua Jandarmeriei pentru că au vrut să afișeze un banner cu un mesaj care amintea de intervenția jandarmilor în 10 august în București. Bannerul a fost confiscat, transmite Mediafax.

Un clujean, Daniel Giurcă, a vrut să afișeze, miercuri, un banner cu mesajul „În An Centenar, Jandarmeria Română a reprimat brutal protestul pașnic a 100.000 de cetățeni. Să vă fie rușine!” în Parcul Mare din Cluj-Napoca, unde se desfășurau manifestările cu ocazia Zilei Jandarmeriei.

În momentul în care a încercat să desfășoare bannerul a fost întrerupt de mai mulți jandarmi care i-au luat bannerul din mână și l-au legitimat.

O altă persoană, Cornel Vâlcu, i s-a alăturat lui Daniel Giurcă și a sunat la 112 reclamând furtul bannerului de către jandarmi, dar a fost și el legitimat de jandarmi.

„Este un abuz, este cenzură. Am vrut doar să afișez un banner care putea fi luat în seamă de oameni sau nu. Mesajul nu conținea nicio minciună și nici injurii. <Să vă fie rușine> nu are nimic injurios”, a spus Giurcă.

Jandarmii au spus că cei doi au fost legitimați pentru încălcarea Legii nr. 60, a adunărilor publice, deoarece organizatorul manifestării, Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj, a solicitat îndepărtarea bannerului din zonă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!