ALERTĂ Javrele dau înapoi după avertismentele că țara va lua foc! Toader: „N-am făcut și nici nu voi face ceva care să creeze măcar o astfel de stare de pericol, darămite să o producă în mod efectiv“

ALERTĂ Javrele dau înapoi după avertismentele că țara va lua foc! Toader: „N-am făcut și nici nu voi face ceva care să creeze măcar o astfel de stare de pericol, darămite să o producă în mod efectiv“

ALERTĂ Javrele dau înapoi după avertismentele că țara va lua foc! Toader: „N-am făcut și nici nu voi face ceva care să creeze măcar o astfel de stare de pericol, darămite să o producă în mod efectiv“.
 
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, într-un interviu difuzat marți seara de Antena 3, în contextul în care a fost întrebat despre amnistie și grațiere și dacă are vreodată teama că ar putea „să dea foc la țară“, că el nu făcut și nici nu va face ceva care să creeze măcar o astfel de stare de pericol, darămite să o producă în mod efectiv. „Și prin asta v-am răspuns mai mult, și mai mult“, a completat Toader. El a mai declarat că nu percepe ca un reproș sau amenințare afirmațiile lui Liviu Dragnea potrivit cărora aprecierea față de el nu compensează lipsa de decizie privind actele normative, precizând că nu el a bătut la ușa coaliției ca să fie pus ministru.

În legătură cu afirmația Vioricăi Dăncilă că nu va da ordonanță pentru amnistie și grațiere fără semnătura lui, Tudorel Toader a spus: „Nu fac polemică cu nimeni. (…) Am o bună colaborare cu dna prim-ministru și afirmația dânsei cred că o înțeleg. Asta e procedura, în Guvern nu vine partidul cu proiect de lege, în Guvern se duce numai ministrul“.

Întrebat despre stadiul ordonanțelor pentru modificarea Codurilor penale și pentru amnistie și grațiere, Tudorel Toader a ținut să precizeze că el nu a venit să bată la ușa nimănui ca să fie pus ministru.

„Nu eu am venit să bat la ușa ministerului sau alianței de guvernare că vreau să fiu ministru. Eu mi-am construit o carieră universitară, în practică, am acasă o garderobă de robe“, a afirmat Toader.

Ministrul Justiției a fost întrebat dacă uneori îi e teamă că ar putea da foc la țară, cum s-a întâmplat cu OUG 13, Tudorel Toader a declarat: „Când iei o decizie, în primul rând nu o iei de unul singur. Vorbim de un act juridic care să capete conținut și formă juridică. Pe de altă parte, iei măsura juridică și ești obligat să vezi două componente: oportunitate și legalitate sau constituționalitate“.

„Nu, nu mi-e teamă, pentru că am convingerea că nu fac ceea ce nu trebuie să fac sub aspectul oportunității și al legalității sau constituționalității, de aceea până acum nu am avut sentimentul ăsta de teamă. Știu OUG 13, care a avut și un număr cu ghinion, știu și efectele ei. Eu am venit să sting oarecum focul de după ordonanță, dar nu am această temere, pentru că n-am făcut și nici nu voi face ceva care să creeze măcar o astfel de stare de pericol, darămite să o producă în mod efectiv. Și prin asta v-am răspuns mai mult, și mai mult“, a afirmat Tudorel Toader.

Pe de altă parte, el a spus că nu simte presiune din partea liderilor politici și că merge la ședințele PSD dacă este invitat, pentru că face parte dintr-un guvern politic.

„Nu simt o presiune, poate fi atmosferică, psihică, dar dacă tu, ca demnitar, nu ai pregătirea psihică de a face față unor astfel de așa-zise presiuni, de a-ți îndeplini obligația legală, independent de ce zice unul sau altul, înseamnă că nu ești pregătit pentru postul respectiv“, a declarat Toader, întrebat dacă a simțit vreo presiune din partea lui Liviu Dragnea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale