ALERTĂ Judecătorul Cristi Danileţ, mesaj-CHEIE: „Nu vă fie frică, ce e definitiv nu pică! NU există un proiect de OUG trimis la avizare la CSM.”

Judecătorul Cristi Danileţ, mesaj-CHEIE: „Nu vă fie frică, ce e definitiv nu pică! NU există un proiect de OUG trimis la avizare la CSM.” Danileţ dezvăluie că proiectul despre care s-a scris vineri nu este o ordonanţă de urgenţă. Judecătorul de la Tribunalul Cluj mai susţine că, indiferent ce scrie în respectivul proiectul, hotărârire definitive ale ÎCCJ nu pot fi anulate prin extinderea termenului contestaţiei din Codul de procedură penală.

Ce a scris pe Facebook respectatul judecător:

„Văd că a apărut pe surse un material de la MJ de modificare a Codului de procedură penală. Potrivit acestui document, hotărârile judecătorești definitive de la ICCJ pronunțate în perioada 2014-2018 ar urma să fie răsturnate printr-o cale extraordinară de atac pe motiv că au fost date de completuri de 5 judecători unde nu toți judecătorii ar fi fost trași la sorți.

Acum, trebuie să știți că ceea ce a ajuns la presă nu este un proiect de OUG, ci un document de lucru care va fi discutat săptămâna viitoare într-o comisie mixtă MJ-CSM. Așadar, nu există un proiect de OUG trimis la avizare la CSM! Prin urmare, nici nu putem lua în considerare ca fiind valabile toate cele conținute în hârtia ajunsă în presă - că așa e în documentele în lucru: conțin lucruri bune, conțin prostii, ele urmează să se discute, să se negocieze etc.

Dar, să mă refer la chestiunea ardentă: există două decizii ale CCR care spun în mod clar că hotărârile judecătorești definitive nu pot fi răsturnate inventându-se cazuri legale ulterioare! Așadar, nu vă fie frică, ce e definitiv nu pică!”


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…