ALERTĂ Justiția, paralizată de Mafia PSD-ALDE. Camelia Bogdan: „Niciodată în istoria țării nu s-a întâmplat ca un complet să nu judece!”

ALERTĂ Justiția, paralizată de Mafia PSD-ALDE. Camelia Bogdan: „Niciodată în istoria țării nu s-a întâmplat ca un complet să nu judece!”

ALERTĂ Justiția, paralizată de Mafia PSD-ALDE. Camelia Bogdan: „Niciodată în istoria țării nu s-a întâmplat ca un complet să nu judece!”. În luna decembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție, practic, nu există! A fost suspendată. La completurile de 5 judecători nu se judecă niciun dosar penal sau civil. Autorii ororii: PSD și ALDE, care, prin influența lor politică, exercitată excesiv și toxic, au deturnat Parlamentul, Guvernul, Curtea Constituțională, Avocatul Poporului, CSM și chiar unele instanțe de la rolul lor constituțional, scrie jurnalistul Grigore Cartianu pe Ziaristii.com.

Judecătoarea Camelia Bogdan, suspendată din funcţie, a anunţat astăzi că va contesta în instanţă decizia CSM privind tragerea la sorţi a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Conform Agerpres, Camelia Bogdan s-a prezentat luni la instanţa supremă, unde se judecă la completul de 5 civil cu Inspecția Judiciară, în mai multe procese.

Astăzi, însă, nu s-a judecat niciun proces. Toate au fost amânate pentru anul viitor, după ce se vor trage la sorţi noile completuri de judecată.

„CSM încalcă principiul separaţiei puterilor în stat”

Camelia Bogdan:

„Niciodată în istoria ţării nu s-a întâmplat ca un complet să nu judece. Este imposibil ca cineva să vină în faţa unei instanţe şi să nu aibă parte de proces. Este o premieră în istoria României”.

„Voi ataca decizia Colegiului de conducere de la instanţa supremă şi voi ataca inclusiv hotărârea CSM”.

„Curtea Constituţională nu a delegat CSM să legifereze în materia completurilor de 5 judecători. M-am consultat şi cu alţi colegi: această hotărâre adaugă la lege”.

„Noi eram hotărâţi să sesizăm Curtea de Justiție a Uniunii Europene, să facem o trimitere preliminară, deoarece prin această hotărâre a CSM se încalcă principiul separaţiei puterilor în stat. Curtea Constituţională nu putea să delege aceste atribuţii CSM. Completurile se stabilesc prin lege organică”.

„Niciodată nu s-a întâmplat ca un justiţiabil să vină în faţa instanţelor pentru a se judeca şi să spui că nu ai o instanţă stabilită de lege. Se încalcă dreptul la un proces echitabil. Doresc să se anuleze acea hotărârea a CSM, deoarece este o hotărâre adoptată în afara cadrului legal”.

La Înalta Curte a fost prezentă astăzi şi fosta şefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, care avea un proces cu Inspecţia Judiciară.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…