ALERTĂ LIVE UPDATE Șeful Statului Major luat ostatic (Anadolu) (FOTO / VIDEO)

ALERTĂ LIVE UPDATE Șeful Statului Major luat ostatic (Anadolu) (FOTO / VIDEO)

Prim-ministrul turc a denunțat vineri seară o "tentativă ilegală" a unui grup din cadrul armatei, la scurt timp după închiderea parțială în direcția Asia-Europa a podului de pe Bosfor la Istanbul. Armata turcă a anunțat că a preluat puterea în Turcia pentru a restabili ordinea și menține drepturile omului. Șeful Statului Major al armatei turce este printre cei luați ostatici la cartierul general din Ankara. Președintele turc Tayyip Erdogan este în siguranță.

UPDATE ORA 00.28 Tentativă de lovitură de stat în Turcia: Președintele Erdogan este în siguranță, susține o sursă prezidențială

Președintele turc Tayyip Erdogan este în siguranță, a declarat vineri o sursă din cadrul președinției turce, adăugând că declarația făcută în numele forțelor armate care anunță o preluare a puterii nu a fost autorizată de conducerea armatei, relatează Reuters.

Sursa citată face apel la întreaga lume "să fie solidară" cu poporul turc.

Conform aceleiași surse, președintele Recep Tayyip Erdogan și guvernul turc sunt încă la putere și nu vor tolera tentativele de subminare a democrației.

Armata turcă a anunțat vineri că a preluat puterea în Turcia, dar prim-ministrul Binali Yildirim susține că tentativa de lovitură de stat va fi dejucată.

UPDATE ORA 00.20 Accesul la Facebook, Twitter și Youtube a fost restricționat în Turcia

Accesul la Facebook, Twitter și Youtube a fost restricționat în Turcia, au anunțat vineri seara grupuri de monitorizare a internetului citate de Reuters.

UPDATE ORA 00.13 Turcia: Șeful Statului Major luat ostatic (Anadolu)

Șeful Statului Major al armatei turce este printre cei luați ostatici la cartierul general din Ankara vineri, a anunțat agenția de presă de stat Anadolu, în timp ce canalul de televiziune CNN Turk a declarat că președintele turc Tayyip Erdogan este în siguranță, informează Reuters.



Forțele armate din Turcia au anunțat vineri seară că au luat puterea în țară pentru a proteja ordinea democratică și pentru a menține drepturile omului.

UPDATE ORA 23.42 Armata anunță că a preluat puterea în Turcia (Dogan)

Armata turcă a anunțat că a preluat puterea în Turcia pentru a restabili ordinea și menține drepturile omului, potrivit unui comunicat citat de canalele TV turce, informează Reuters și DPA.

Într-un comunicat trimis prin e-mail și citat de canalele TV din Turcia, armata a declarat că toate relațiile externe existente ale Turciei vor fi menținute și statul de drept va rămâne prioritar.

UPDATE ORA 23.36 Prim-ministrul turc denunță o "tentativă ilegală" a "unui grup" din cadrul armatei

Prim-ministrul turc a denunțat vineri seară o "tentativă ilegală" a unui grup din cadrul armatei, la scurt timp după închiderea parțială în direcția Asia-Europa a podului de pe Bosfor la Istanbul, potrivit unui canal de televiziune, informează AFP și Reuters.

Binali Yildirim a adăugat că cei implicați în ceea ce a descris ca o tentativă de lovitură de stat a unui grup din cadrul armatei vineri vor plăti prețul cel mai ridicat, notează Reuters.


"Aceasta este o încercare de revoltă, nu îi vom lăsa să câștige", a spus Yildirim, citat de Xinhua.

În același timp, avioane de luptă survolau la joasă altitudine Ankara, urmate de elicoptere, a constatat AFP.

Canalele de știri din Turcia au anunțat la rândul lor o "tentativă de lovitură de stat". Canalul de informații CNN-Turk a anunțat o mobilizare "extraordinară" în fața sediului Statului Major al armatei.

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /