ALERTĂ METEO Cod portocaliu de ninsori abundente, extins până miercuri. Vremea rea va afecta toată țara până sâmbătă

ALERTĂ METEO Cod portocaliu de ninsori abundente, extins până miercuri. Vremea rea va afecta toată țara până sâmbătă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente. Avertizarea este valabilă până miercuri, 5 aprilie.

Cod portocaliu de ninsori abundente. Foto: Arhivă

Conform ANM, în cea mai mare parte a Moldovei și în Carpații Meridionali și Oriental, mai ales la altitudini de peste 1400 m, va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55..65 km/h) și se va depune un strat substanțial de zăpadă.

Totodată, ANM a emis o avertizare Cod galben de intensificări vizând intensificări ale vântului și ninsori , valabilă până miercuri după-amiaza.

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova, unde rafalele vor depăși 55...65 km/h și pe arii restrânse 70...75 km/h.

La munte, în Transilvania şi local în Maramureş vor fi precipitaţii, predominant ninsori, temporar viscolite şi se va depune strat de zăpadă.

În restul țării local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată”, conform ANM.

Mai mult decât atât, ANM a emis și o informare meteorologică valabilă până sâmbătă, 8 aprilie, care vizează o vreme foarte rece, iar temperaturile vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale.

În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte”, potrivit ANM.

Foto: meteoromania.ro

Foto: meteoromania.ro

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina