Alertă meteo: Cod portocaliu și Cod galben de vânt puternic, tot weekendul. Unde plouă

Alertă meteo: Cod portocaliu și Cod galben de vânt puternic, tot weekendul. Unde plouă

Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis două avertismente de Cod portocaliu și Cod Galben de vânt puternic, la munte. Codul portocaliu este valabil la altitudini mari în Munţii Apuseni, Carpaţii Meridionali şi de Curbură. La altitudini mai joase vor exista ploi temporare, care vor favoriza topirea stratului de zăpadă.

În Munţii Apuseni, Carpaţii Meridionali şi de Curbură va viscoli puternic FOTO Profimedia

Atenționarea de Cod portocaliu intră în vigoare sâmbătă dimineața, de la ora 8:00 și este valabilă până duminică, 19 februarie, ora 20:00. Vântul va sufla cu putere la altitudini de oeste 1.700 de metri, cu rafale de peste 100 - 120 km/h, în Munţii Apuseni, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde va și viscoli puternic.

De asemenea, de sâmbătă dimineaţa şi până duminică, la ora 20:00, va fi în vigoare un Cod galben de intensificări ale vântului în nord-vestul, nordul, centrul şi local în sudul şi în extremitatea de sud-est a ţării, unde temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55 - 65 km/h, izolat, 70 km/h.

Noile avertismente de Cod galben și Cod portocaliu, emise de ANM

Noile avertismente de Cod galben și Cod portocaliu, emise de ANM

La ora actuală, sunt în vigoare deja două atenţionări. Astfel, până duminică, la ora 20:00, este valabilă o atenţionare Cod portocaliu de vreme rea în zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa-Năsăud, şi Suceava, unde la altitudini de peste 1.700 de metri, temporar va ninge viscolit, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vizibilitatea va fi redusă.

În acelaşi timp, la altitudini de sub 1.700 de metri, temporar va ploua, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 40 - 50 l/mp şi, izolat, 60 - 70 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. De asemenea, în nordul, nord-vestul şi centrul ţării vor fi precipitaţii moderate cantitativ şi pe alocuri se vor acumula peste 25 - 35 l/mp.

Pe de altă parte, până luni dimineaţa, la ora 10:00, va fi în vigoare un Cod galben de intensificări susţinute ale vântului, cu rafale de peste 70 - 100 km/h, la altitudini de peste 1.700 de metri. Totodată, în zona avertizată va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…