ALERTĂ METEO: Cod Roșu de viscol pentru patru județe, până la ora 16.00. Cod Portocaliu prelungit. Harta zonelor afectate

ALERTĂ METEO: Cod Roșu de viscol pentru patru județe, până la ora 16.00. Cod Portocaliu prelungit. Harta zonelor afectate

Meteorologii au actualizat avertizările de vreme rea duminică dimineață și au emis un cod roșu de viscol valabil pentru județele Constanța, Brăila, Tulcea și Galați. Avertizarea expiră la ora 16.00.

Potrivit alertelor emise de ANM, se instituie cod roșu, valabil duminică, de la ora 10:0 la ora 16:00, în județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila. Vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea va scădea spre zero.

cod rosu viscol jpg

Cod portocaliu până la ora 20.00

În intervalul orara 10.00 - 20.00, în estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 85...90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 90...110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Cod Galben în mare parte din țară până la ora 20.00

În vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50...65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat