Alertă meteo: vântul puternic face ravagii. Unde lovesc ninsorile și gerul

Alertă meteo: vântul puternic face ravagii. Unde lovesc ninsorile și gerul

Este cod galben de vânt puternic în 10 județe până miercuri seară, la ora 20.00. Totodată, meteorologii anunță că nu scăpăm de ninsori și de frig. Valorile termice vor scădea chiar sub pragul de ger.

Vânt, ninsori și ger în România FOTO Adevărul

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55...65 km/h.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 45...55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Meteorologii anunță temperaturi negative în următoarele nopți, care vor ajunge chiar la -10 grade în depresiuni.

Cod galben de vânt în 10 județe FOTO meteoromania.ro

Cod galben de vânt în 10 județe FOTO meteoromania.ro

Din punct de vedere termic, contăm pe o vreme mai caldă în special în jumătatea sudică, pentru că maximele, chiar dacă și astăzi sunt în scădere, vor înregistra valori între 11 și 13 grade Celsis, comparativ cu zona Moldovei de exemplu, care la această oră, în jumătatea nordică, înregistrează valori de doar 2...3 grade. Acest ecart rămâne de interes până la sfârșitul acestei săptămâni.

Temperaturile minime vor fi unele coborâte, pe parcursul nopților următoare. Se vor apropia de normalul datei din calendar, și chiar ușor sub acesta, mai ales în depresiunile din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori de -9...-10 grade Celsius, comparativ cu 4...5 grade în restul țării”, a explicat Elena Mateescu, director ANM Antena 3 CNN.

Ploi slabe în Moldova și estul Munteniei

Joi, 15 februarie, vemea va fi în general frumoasă, cu valori termice mai ridicate decât cele specifice datei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Excepție vor face regiunile sud-estice și estice, unde temporar cerul va fi noros, iar în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și estul Munteniei pe alocuri va ploua slab și pe parcursul zilei vântul va avea unele intensificări (viteze la rafală în general de 40…50 km/h).

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, spre -10 grade , dar și mai ridicate, până la 5…6 grade în deltă și pe litoral. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, se va semnala ceață.

În București, temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...