ALERTĂ Noi scumpiri la gaze și energie de la 1 martie, în urma măsurilor PSD

ALERTĂ Noi scumpiri la gaze și energie de la 1 martie, în urma măsurilor PSD

Autoritatea de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) recunoaste ca majorarile de taxe si impozite impuse de Guvernul PSD-ALDE in domeniul energiei sunt de fat suportate tot de consumatorii finali - fiecare dintre noi, scrie Ziare.com .

Amintim ca, prin OUG 114/2018, anuntata si prezentata de Eugen Teodorovici si Darius Valcov, se introduce o taxa de 2% pe cifra de afaceri pe care trebuie sa o plateasca toti intreprinzarii din energie.

Acum, ANRE a publicat proiecte de ordin de modificare a tarifelor de distributie, prin care acestea sunt majorate de la 1 martie cu peste 2,5%, pentru ca distribuitorii sa-si poata recupera taxa achitata de la consumatori, informeaza Profit.ro.

"Noile tarife pentru serviciul de distributie a energiei electrice conduc la suportarea de catre utilizatorii din aria in care operatorii presteaza serviciul de distributie a unor costuri pentru serviciul de distributie majorate conform cresterilor de tarife mentionate in proiectele de ordin. Modificarea tarifelor va permite asigurarea veniturilor anuale ale operatorilor de distributie concesionari necesare desfasurarii activitatii ca urmare a modificarii aparute in legislatia primara", arata ANRE.

Potrivit notei de fundamentare, ANRE sustine ca, "avand in vedere cresterea valorii prognozate a costurilor rezultate din plata impozitelor, redeventelor, taxelor si varsamintelor asimilate, stabilite conform legislatiei in vigoare sau de catre autoritatile locale, cauzate de modificarea procentului aplicat la cifra de afaceri realizata in anul 2018 de la 0,1 % la 2%, consideram necesara efectuarea corectiilor aferente costurilor necontrolabile ale operatorilor de distributie si corectarea tarifelor de distributie valabile de la 1 martie 2019".

Tariful de distributie al E-Distributie Muntenia (care deserveste Bucurestiul, Ilfovul si Giurgiu) va creste de la 107,28 lei/MWh la 109,77 lei/MWh.

Cresteri similare de tarife sunt aprobate in cazul tuturor celorlalti distribuitori.

Potrivit publicatiei citate, ANRE va emite astfel de ordine, prin care contributia de 2% va fi suportata de consumatorii finali, si in cazul distribuitorilor de gaze naturale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă