ALERTĂ Omul-CHEIE în desemnarea Procurorului European anunță că o VOTEAZĂ pe Kovesi!

ALERTĂ Omul-CHEIE în desemnarea Procurorului European anunță că o VOTEAZĂ pe Kovesi! Kovesi, sprijinită oficial de coordonatoarea popularilor din comisia care are un cuvânt decisiv în alegerea Procurorului European.

Roberta Metsola, coordonatoarea Grupului PPE din Comisia pentru libertăți civile a Parlamentului European (LIBE), comisie decidentă în procesul de numire a Procurorului European, a transmis că o consideră pe Laura-Codruța Kovesi favorită pentru această poziție ”datorită CV-ului și determinării candidatei”, potrivit unui comunicat al europarlamentarului Siegfried Mureșan, relatează G4Media.ro.

”Grupul PPE este ferm pentru susținerea unui procuror-șef european calificat și respectat, care va trebui să conducă lupta împotriva fraudei la bugetul UE și pentru interesul financiar al Uniunii Europene, în ansamblu. Comisia LIBE va intervieva acum cei trei candidați listați pentru acest post în cadrul unei audieri speciale care va avea loc în această lună. Într-o notă personală, trebuie să recunosc că CV-ul și determinarea Laurei-Codruța Kövesi o fac favorită pentru acest post. De fapt, ea s-a plasat deja pe primul loc după selecția făcută de un panel special. Aștept cu nerăbdare să am ocazia de a discuta despre acest rol cu doamna Kövesi și cu ceilalți doi candidați”, arată Roberta Metsola într-un comunicat remis redacției.

Sprijinul anunțat de Roberta Metsola vine la doar o zi după ce și vice-liderul Grupului PPE din Parlamentul European, Esteban González Pons, a anunțat susținerea grupului pentru candidatul român la funcția de Procuror European.

„Sprijinul anunțat de PNL pentru candidatul român la funcția de Procuror European și munca europarlamentarilor PNL din aceste zile încep să dea roade. Grupul Partidului Popular European – familia noastră politică și cel mai mare grup politic din Parlamentul European – își arată sprijinul față de Laura-Codruța Kövesi pentru funcția de Procuror European”, arată Siegfried Mureșan într-un comunicat de presă.

Alegerea Procurorului European se face în comun de Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi