ALERTĂ Președintele a convocat-o pe Dăncilă la consultări după respingerea de către Comisia JURI a Rovanei Plumb: „Această chestiune reprezintă o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român”

ALERTĂ Președintele a convocat-o pe Dăncilă la consultări după respingerea de către Comisia JURI a Rovanei Plumb: „Această chestiune reprezintă o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român”

Președintele Klaus Iohannis a convocat-o pe premierul Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni, pentru miercuri la ora 12:00, pentru consultări pe tema numirii comisarului european din partea României, după respingerea, săptămâna trecută, a Rovanei Plumb de către comisia juridică a Parlamentului European.

Comunicatul integral al Administrației prezidențiale: 

Consultări cu Prim-ministrul României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis luni, 30 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care o invită la consultări, miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pe tema nominalizării persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene.

Vă prezentăm, în continuare, textul scrisorii:
_______

București, 30 septembrie 2019

Doamnei VASILICA -VIORICA DĂNCILĂ
Prim-Ministrul României

Stimată doamnă Prim-ministru,
În temeiul dispozițiilor art. 80 și ale art. 86 din Constituție vă invit pentru consultări miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni.
Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român.
La această întâlnire puteți fi însoțită de miniștrii de resort.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
Klaus-Werner Iohannis

Rovana Plumb a transmis luni Comisiei juridice a Parlamentului European (JURI) că și-a plătit datoria de 800.000 de lei pe care o avea către o persoană fizică, bani luați pentru a sponsoriza PSD la alegerile europarlamentare, oferindu-i creditorului două apartamente pe care le avea în proprietate, potrivit unei scrisori transmise comisiei.

Săptămâna trecută, comisia JURI a respins candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european pe Transporturi din cauza împrumutului de 800.000 de euro luat de la o persoană fizică, argumentând că propunerea României în Executivul comunitar ar putea genera un conflict de interese care s-ar repercuta asupra întregii Comisii Europene.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”