ALERTĂ Președintele anunță la ora 18.00 decizia privind-o pe șefa DNA!

ALERTĂ Președintele anunță la ora 18.00 decizia privind-o pe șefa DNA!

Presedintele Klaus Iohannis va sustine declaratii de presa luni, incepand cu ora 18:00, fiind asteptat un anunt in ceea ce priveste revocarea sau mentinerea in functie a Laurei Codruta Kovesi la conducerea DNA.

Anunțul președinției:

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va susţine luni, 16 aprilie a.c., ora 18:00, o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni.”

La finalul lunii martie, Klaus Iohannis a anuntat ca va decide ce raspuns va da cererii lui Tudorel Toader de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi de la sefia DNA, dar dupa Sarbatori, cand se va inspira din documentele primite de la ambele parti.

"La momentul potrivit voi lua o decizie, dar pot sa va spun ca nu inainte de Sarbatori. Cum va suna aceasta decizie, voi explicita intr-o declaratie publica", a raspuns presedintele intrebarii jurnalistilor.

"In luarea deciziei ma voi inspira din toate documentele puse la dispozitie si dintr-o parte, si din cealalta parte", a detaliat Iohannis.

In 16 martie, CSM a trimis la Cotroceni avizul negativ dat cererii ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de a o revoca pe Kovesi.

Klaus Iohannis a reiterat, de altfel, sprijinul fata de procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, chiar inainte de a participa la bilantul DNA, spunand ca "suntem tot mai departe de o revocare".

"O decizie astazi, nu. Trebuie sa astept diferitele documente, cum ar fi motivarea de la CSM, dar, in conditiile date, este clar ca suntem departe de o revocare. Tot mai departe", a afirmat presedintele Iohannis, inainte sa participe la prezentarea Raportului de activitate a Directiei Nationale Anticoruptie pe anul 2017


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...