Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

ALERTĂ Președintele, discurs emoționat în fața tinerilor magistrați. Ce rugăminte le-a adresat

ALERTĂ Președintele, discurs emoționat în fața tinerilor magistrați. Klaus Iohannis, către tinerii magistrați: Progresul făcut în justiție nu e ceva câștigat definitiv. Vă rog nu lăsați aceste lucruri să involueze. Președintele Klaus Iohannis le-a transmis tinerilor judecători și procurori că progresul făcut în justiție nu este câștigat definitiv, și că de doi ani de zile legi fundamentale se modifică în funcție de interesul unora sau altora ajunși vremelnic în funcții importante. ”Vă rog nu lăsați aceste lucruri să involueze”, a declarat președintele Klaus Iohannis la întâlnirea cu noua promoție de absolvenți a Institutului Național al Magistraturii.

Cele mai importante declarații:

Judecătorii și procurorii trebuie să contribuie la apărarea valorilor fundamentale a unei Românii moderne, europene.

Tăria de caracter, moralitatea și profesionalismul vă vor fi puse nu o dată la încercare. Trebuie să fiți pregătiți să faceți față presiunilor și asalturilor unor politicieni asupra sistemului de justiție.

Vedem de doi ani de zile cum legi fundamentale se modifică în funcție de interesul unora sau altora ajunși vremelnic în funcții importante. Progresul făcut nu e ceva câștigat definitiv, ci presupune un efort continuu din partea noastră a tuturor. Menținerea cursului democratic al

României depinde și de puterea dvs de a rămâne fideli misiunii. Democrația se apără zi de zi.
Nu uitați că veți avea în fața dvs oameni, iar între coperților dosarului nu sunt doar hârtii, ci probleme și destine, situații reale de viață.

Devenind judecători sau procurori ați ales nu doar o profesie, ci un mod de viață. Încrederea cetățenilor în sistemul judiciar se construiește și se păstrează greu, cu mari sacrificii personale și profesionale.

Oamenii vă sunt alături, s-au opus încercărilor de destabilizare a statului de drept.
Cel mai important obținut în tânăra democrație e independența justiției. Vă rog, nu lăsați aceste lucruri să involueze. Participați la evoluția sănătoasă a României.

Independența și obiectivitatea nu sunt numai principiii constituționale, ci reprezintă expresia așteptărilor întregii societăți

Sunt profund atașat de principiul constituțional că legea e aceeași pentru toți, indiferent de statu, avere și poziție socială. Asigurarea independenței justiției a reprezentat și reprezintă o constantă a activității mele. Cred că fiecare dintre noi suntem datori să apărăm aceste valori

Momentul la care debutați în profesie se suprapune cu o instabilitate legislativă accentuată, modificările fiind deseori în contradicție cu valorile statului de drept. Nu trebuie să vă descurajeze.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING USR / PLUS a câştigat Bucureștiul cu 46%! PNL s-a impus în Transilvania, PSD e pe primul loc în Moldova…

2 LIVE Primele rezultate provizorii după numărarea a 90.07% din voturi: PNL conduce, PSD pe doi, USR / PLUS pe tre…

3 OFICIAL USR / PLUS va câștiga alegerile europarlamentare! La ora 15.30: PSD-25,4%, USR / PLUS-23,6%, PNL-22,8%

4 ALERTĂ Mama primarului PSD al Constanței, dusă la poliție după ce a fost prinsă sustrăgând 5 buletine de vot!

5 Primul semnal. Rezultat alegeri europarlamentare Noua Zeelandă. Alianța USR / PLUS–64%, PNL–17%, PSD–6%

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel