Alertă privind un atentat la metroul din Bruxelles. Poliția a deschis o anchetă

Alertă privind un atentat la metroul din Bruxelles. Poliția a deschis o anchetă

O alertă privind un atentat cu bombă la metroul din Bruxelles a pus autoritățile pe jar. Poliția a ridicat nivelul de securitate din cauza unor informații legate de posibilitatea unui atac cu bombă. Zeci de mesaje au apărut pe rețelele sociale, avertizând asupra posibilului atentat.

Amenințare cu bombă la metrou FOTO Pexels

Încă de marți seară au circulat pe rețelele de socializare numeroase mesaje care semnalează un posibil atentat în metroul din Bruxelles, ce va avea loc miercuri.

Forma variază, dar fondul mesajului rămâne același: o „bombă" ar putea exploda în metroul din Bruxelles miercurea aceasta.

Contactat miercuri dimineață de către publicația La Libre, Centrul Național de Criză confirmă că monitorizează îndeaproape situația. De asemenea, se asigură că analizează informațiile primite atât prin intermediul canalelor sale interne, cât și prin intermediul surselor externe (rețele sociale). „Amenințarea este în curs de evaluare și, dacă va fi necesar, vor fi luate măsuri adecvate”, a precizat OCAM (Organismul de Coordonare pentru Analiza Amenințărilor Teroriste).

A fost deschisă o anchetă

Mai târziu în cursul zilei, Centrul de criză a confirmat că OCAM a evaluat amenințarea ca fiind „improbabilă". „În prezent, nu sunt necesare măsuri suplimentare”, a precizat sursa.

La rândul său, poliția federală a confirmat pentru La Libre că aseară a fost difuzat un e-mail de „amenințare" care semnala un posibil atac pe o linie de metrou din centrul Bruxelles-ului. „Toate serviciile noastre au luat amenințarea foarte în serios", a declarat purtătoarea de cuvânt.

Poliția federală a efectuat o operațiune de „măturare " (percheziții cu câini, în special) în cursul nopții în locurile vizate, pentru a evalua amenințarea. Rezultatele operațiunii au fost negative, dar poliția rămâne „foarte vigilentă".

Nivelul de amenințare pe scara OCAM rămâne la doi, ceea ce corespunde unei amenințări „medii".

Parchetul din Bruxelles a deschis o anchetă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?