ALERTĂ Priviți cum au controlat PSD/ALDE votul propriilor deputați la alegerea noului judecător CCR!

ALERTĂ Priviți cum au controlat PSD/ALDE votul propriilor deputați la alegerea noului judecător CCR!

ALERTĂ Priviți cum au controlat PSD/ALDE votul propriilor deputați la alegerea noului judecător CCR! PSD și ALDE au găsit marți o soluție pentru a se asigura de fidelitatea propriilor deputați la votul decisiv din plenul Camerei Deputaților pentru propunerea PSD de judecător al Curții Constituționale, în persoana lui Gheorghe Stan, actual șef al Secției Speciale pentru magistrați.

Mai precis, PSD și ALDE le-au impus propriilor deputați să completeze buletinele de vot (operațiune care ar fi trebuit să fie secretă, potrivit regulamentului de funcționare) sub ochii a doi ”cerberi”, câte unul de la fiecare partid: Marcel Ciolacu (PSD) și Andrei Gerea (ALDE), după cum au explicat pentru  G4Media.ro surse parlamentare.

Ciolacu și Gerea sunt cei care au înmânat buletinul de vot fiecărui deputat, buletin care trebuia completat și introdus în urna aflată la câțiva metri depărtare. Deputații PSD și ALDE au completat buletinele de vot chiar în fața celor doi lideri de partid, astfel încât să fie clar modul în care au votat.

Pentru a respecta confidențialitatea votului, deputații putea completa buletinele de vot în orice alt loc decât biroul la care se aflau Ciolacu și Gerea.

Pe buletinul de vot sunt trecute numele celor trei candidați propuși de partide pentru postul de judecător CCR: Gheorghe Stan (PSD), Ioan Cupșa (PNL) și Mircea Ursuța (USR). Este desemnat judecător CCR candidatul care întrunește jumătate plus un vot din numărul deputaților care au votat. Pentru PSD și ALDE a fost esențial votul fiecărui deputat al coaliției pentru a nu exista vreo surpriză la vot.

 
 
 



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro