ALERTĂ Proasta României, declarații de o DEMENȚĂ fără precedent! Credeați că a dispărut Dragnea?

ALERTĂ Proasta României, declarații de o DEMENȚĂ fără precedent! Credeați că a dispărut Dragnea?

ALERTĂ Proasta României, declarații de o DEMENȚĂ fără precedent! Credeați că a dispărut Dragnea? 

Prezentă miercuri seară în studioul Digi24, Viorica Dăncilă a făcut mai multe declarații cu privire la alegerile prezidențiale, candidatura sa, alianța de guvernare, unde se află PSD în sondaje și despre numirea noului șef al CNAS. Dementa a vorbit, de asemenea, despre candidatura Laurei Codruța Kovesi și „suspiciunile” care planează asupra fostei șefe a DNA, dar și despre persoana sa. Viorica Dăncilă s-a caracterizat ca fiind ”prima femeie care are șanse să ocupe cea mai înaltă funcție în stat”. Totodată, nemernica i-a comparat pe protestatarii din 10 august cu ”vestele galbene” din Franța:

 
În primul rând vreau să subliniez că nu se poate vorbi doar despre primul tur. PSD merge să câștige alegerile prezidențiale, bătălia nu este pe primul tur. Din punct de vedere al alianței, domnul Tăriceanu a spus că va continua guvernarea, deci nu este pusă în pericol. Faptul că fiecare partid are candidatul său… bineînțeles că ne-am fi dorit candidat comun. Dar cred că fiecare partid vrea să își arate puterea, forța.

După rezultatele de la europarlamentare, când am fost dezamăgiți, fiecare vrem să vedem unde ne situăm, având în vedere că urmează trei runde de alegeri, și fiecare partid își face propriile calcule. Liderii de organizații județene au cerut să avem candidat PSD și s-a dat vot în acest sens în CEx. Faptul că am candidat eu, după cum știți președintele PSD și-a asumat candidatura. Aceste solicitări au venit din rândul președinților de organizații. Președinții mi-au spus să îmi asum candidatura. Este datoria mea și să conduc spre câștig partidul.

(dacă nu intră PSD în turul 2) Categoric îmi voi da demisia, este normal să ne asumăm rezultatele. Așa cum în teritoriu fiecare comunitate își asumă un anumit target, un anumit scor, și eu va trebui să îmi asum anumite lucruri. Este o demisie de onoare pe care trebuie să o aibă în vedere toți cei care nu vor atinge scorul propus. Scorul se stabilește de comun acord în funcție de potențialul pe care îl are fiecare organizație județeană. Președintele Iohannis spunea pas cu pas. Noi spunem tur cu tur.

În sondaje sunt aproape de scorul partidului, nu pot să spun că sunt o locomotivă. Sper să devin o locomotivă.

Nu am avut o discuție cu Victor Ponta despre a intra sau nu la guvernare, ci despre susținerea candidatului PSD la prezidențiale, despre restructurare și anumite decizii care se impun pentru viitor.

Acțiunile viitoare vor demonstra dacă am sau nu o comandă sau alții au o comandă. Am văzut că atunci când nu ești de acord cu cineva spui ”Are butonul în altă parte/Are comanda în altă parte”. Eu am lucrat fără comandă.

(despre cât de mult a fost influențată de Liviu Dragnea și dacă regretă ceva din ce a făcut la cererea fostului său șef) Nu am făcut o evaluare și nici nu vreau să fac o evaluare. Regretele sunt tardive. Acum este momentul să mă gândesc cum fac să îmi duc partidul spre câștig.
(despre discurul anti-european) Nu am avut niciodată un discurs anti-european. Eu nu am fost niciodată și nu o să fiu anti-Europa. A fost un discurs în care am cerut să fim respectați. Dacă îți spui punctul de vedere nu înseamnă că ești anti-european. Am cerut să avem tratament egal cu celelalte state membre.

Declanșarea Articolului 7 nu este foarte ușoară. Trebuie făcută o analiză. Această abordare nu a fost corectă. Guvernul României nu a intervenit în Justiție. Să luăm o situație comparativă: În 2016, Guvernul Cioloș a schimbat 151 de articole din Codul Penal. Nu a zis nimeni atunci că activează Articolul 7. Eu nu am fost de acord cu ordonanțele, iar atitudinea mea se precizează și în raportul GRECO, unde se spune că premierul României a avut o atitudine corectă.

Am avut o discuție cu Frans Timmermans înainte de alegerea noilor lideri UE referitor la MCV. Și am spus că vreau un dialog mult mai bun pe MCV și experții trebuie să analizeze fiecare punct din mecanismul de cooperare și verificare. Fiecare trebuie justificat, trebuie să existe dialog, iar din partea noastră, a Ministerului Justiției, există deschidere pentru că vrem ridicarea MCV. S-a aplicat doar României și Bulgariei și este un alt mod de a trata diferit anumite state.

Întotdeauna când s-a vorbit de Justiție s-a vorbit de Liviu Dragnea. Chiar dacă s-a luat o măsură corectă, de multe ori, sau chiar dacă au fost parlamentari care au militat împotriva abuzurilor în Justiție, aceste lucruri au fost lipite de apărarea lui Liviu Dragnea (…) Pe lângă Justiție independentă trebuie apărate și drepturile cetățenilor (…) Am văzut destule persoane care au fost condamnate și s-a dovedit că erau nevinovate. Cine le dă înapoi anii, sănătatea? Trebuie să existe un echilibru.

Trebuie să continuăm lupta împotriva corupției, este un lucru important pentru noi, pentru Guvern, pentru țară. Trebuie să mergem pe drumul acesta pentru a avea credibilitate pe plan extern. Dar am dus la extrem acest lucru, ca și cum România este cea mai coruptă țară. Nu este adevărat. Și în alte țări se întâmplă acest lucru. Eu nu sunt coruptă, nu am avut niciodată nicio problemă penală. De ce eu sau dumneavoastră să fim considerați corupți? De ce să se lipească această etichetă?

(despre SIIJ) Nu cred că trebuie să intervină nici Ministrul Justiției, nici GRECO, nici Guvernul României, ci să existe un consens al magistraților. Cred că trebuie să lăsăm Justiția efectiv independentă, să ia deciziile pe care le vor ei.

(de ce l-a numit pe șeful CNAS deși este urmărit penal) Am acceptat propunerea făcută de Ministrul Sănătății. A fost într-un moment dificil, în care aveam nevoie de un profesionist, cardul nu funcționează. Vasile Ciurchea e propunerea ministrului Sănătății. Înțeleg că are un dosar penal, dar nu a fost audiat și nu este inculpat. În momentul în care va fi inculpat vom lua măsurile care se impun.

(despre 10 august și afirmația premierului că a fost o lovitură de stat) În momentul în care încerci să intri cu forța în clădirea Guvernului seamănă cu o lovitură de stat (…) Uitați-vă la ce s-a întâmplat cu vestele galbene în Franța! Li se permitea să intre în Guvern cu forța? Nicăieri nu se permite așa ceva. Dacă unii (jandarmi, n.red.) au avut exces de zel, Justiția îi va sancționa. Dar aceste sancțiuni trebuie să fie și de o parte și de alta. Cei care au făcut acest lucru trebuie să plătească, la fel cum trebuie să plătească și cei care au bătut-o pe jandarmeriță.

(despre secretizarea unor documente de către Carmen Dan, referitoare la 10 august) Nu cred că procurorii nu au acces la aceste documente. Ministrul de Interne trebuie să facă tot posibilul pentru aflarea adevărului.

(despre OUG 114) Modul în care a fost adoptată nu a fost corect. Trebuia să fie în dezbatere publică, să fim convinși că ceea ce este acolo e benefic. Dar nu trebuie să vorbim doar de efectul nedorit în anumite domenii. OUG 114 are și lucruri bune: 3000 de lei salariul minim în construcții, a făcut ca forța de muncă să rămână în România, apoi creșterea pensiilor, chiar și plafonarea prețului la gaze, pentru că a împiedicat creșterea prețului la gaze (…) Întrebați-i pe pensionari dacă vor să renunțăm la OUG 114. Or să vă spună că nu, pentru că le-a crescut punctul de pensie.

(despre Laura Codruța Kovesi) O să vă explic așa cum mi-ați explicat Vasile Ciurchea, de la CNAS. Acolo ne acuzați că planează o suspiciune. Dar asupra doamnei Laura Codruța Kovesi planează mai multe suspiciuni. Doamna a plecat de la DNA pentru că a existat un raport care a propus eliberarea din funcție. Trebuia să își rezolve aceste probleme din țară și pe urmă să candideze la această funcție. Acesta a fost motivul pentru care am spus că mi se pare nepotrivită. La domnul Ciurchea este altă funcție. Dar la doamna Kovesi vorbim de procuror european, în domeniul Justiției. Să spunem că doamna Kovesi este numită și dacă una din acuzațiile asupra ei se vor adeveri? Noi ce vom face ca țară? Este important ca noi, ca țară, să ne recâștigăm credibilitatea.

Mi-aș dori ca doamna Kovesi să nu aibă nicio problemă. Dar dacă va fi o problemă, toți liderii europeni se vor retrage și vor vorbi despre ”problema României”. Eu nu afirm că este vinovată sau nu, dar a fost schimbată din funcție tocmai din cauza unor aspecte legate de activitatea dumneaei.
(dacă va fi numită LCK și SIIJ o va inculpa ulterior) Am înțeles că sunt niște dosare, anchete, nu știu unde sunt. Modul în care a gestionat conducerea DNA a fost defectuos. Fostul ministru al Justiției a făcut un raport complex despre acest lucru, care a fost și acceptat în cele din urmă de președintele Klaus Iohannis.

(dacă mai există ”problema Dragnea” în PSD) Nu cred că mai există această problemă. Cred că trebuie să ne asumăm fiecare președinte pe care l-am avut.

(dacă e o idee bună ca studenții să fie obligați să rămână în țară) Știți că acest lucru nu se poate face. Nu mi-aș dori să rămână obligați. Mi-aș dori ca studenții să rămână în țară pentru că găsesc aici condiții mai bune, salarii mai bune. Am crescut salariile medicilor până la 4000 de euro, am investit în spitale, am adus aparatură. Mi-aș dori să rămână cât mai mulți tineri în România și să putem face cât mai multe pentru ei.

(de ce acum Viorica Dăncilă e alta?) Viorica Dăncilă e aceeași, nu s-a schimbat, același om cu credință în social-democrație, același om muncitor și care vrea efectiv să muncească alături de colegi ca partidul să revină la scorul din 2016. O femeie care are șanse să ajungă în cea mai înaltă funcție în stat. Nu m-a schimbat nici funcția, am rămas același om ca atunci când am acceptat să fiu premierul României.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /