ALERTĂ PSD dă ultima lovitură! Legea care ar putea ÎNGROPA financiar România intră astăzi la vot în Camera Deputaților!

ALERTĂ PSD dă ultima lovitură! Legea care ar putea ÎNGROPA financiar România intră astăzi la vot în Camera Deputaților!

ALERTĂ PSD dă ultima lovitură! Legea care ar putea ÎNGROPA financiar România intră astăzi la vot în Camera Deputaților! Camera Deputaţilor are în programul de azi dezbaterea şi votul proiectului legii pensiilor, inițiat de fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Proiectul are un impact bugetar uriaș, estimat la peste 8 miliarde de lei în acest an și 25 miliarde de lei anul viitor, iar FMI și Comisia Europeană au avertizat că majorările ar putea deveni nesustenabile, relatează  G4Media.ro .

Proiectul se află pe ordinea de zi a plenului Camerei după ce Comisiile pentru muncă şi juridică ale Camerei Deputaţilor au adoptat marți raportul.

Modificările făcute de comisii au vizat punerea în acord cu decizia Curţii Constituţionale a articolelor declarate neconstituţionale.

Săptămâna trecută, Senatul a respins, în plen, proiectul privind sistemul public de pensii, reexaminat ca urmare a deciziei CCR. Au fost înregistrate 67 de voturi „pentru” şi 22 abţineri, nefiind întrunit numărul minim necesar pentru adoptarea unui act normativ cu caracter organic. La acel moment au lipsit chiar parlamentari PSD de la vot.

Ce prevede Legea pensiilor:

Proiectul va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, un impact de 24,8 miliarde de lei în anul 2020 (alegeri locale și parlamentare), iar în ultimul an de aplicare (2022) ar urma să aibă un impact de 81 miliarde de lei, în condițiile în care cheltuiala statului român cu pensiile în 2018 este de 61,5 miliarde de lei. Practic, dacă legea intră în vigoare, în 2022 cheltuielile cu pensiile ar fi mai mult decât dublate față de acest an.

Legea prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, principalele prevederi urmând să se aplice de la 1 septembrie 2019, apoi treptat până în 2022.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...