ALERTĂ Raportul Departamentului de Stat al SUA semnalează corupția „endemică” din România și MĂCELUL Jandarmeriei din 10 august!

ALERTĂ Raportul Departamentului de Stat al SUA semnalează corupția „endemică” din România și MĂCELUL Jandarmeriei din 10 august!

Raportul Departamentului de Stat al SUA semnalează corupția „endemică” din România și MĂCELUL Jandarmeriei din 10 august! Secretarul de stat american Mike Pompeo a prezentat miercuri raportul anual al Departamentului de Stat privind situaţia drepturilor omului în lume. Referitor la România, documentul menţionează printre altele durata excesivă a proceselor, relateazp Agerpres. Documentul vorbește, de asemenea, despre corupția „endemică” și despre faptul că Jandarmeria a agresat fizic, verbal şi cu gaze lacrimogene cel puţin 15 ziarişti la protestele din 10 august anul trecut, relatează  G4Media.ro .

Şeful diplomaţiei americane a evidenţiat negativ China, care se încadrează „într-o categorie aparte”, precum şi abuzurile din Iran, Sudanul de Sud, Nicaragua şi China.

În privinţa României, raportul pentru anul 2018 constată că autorităţile civile şi-au menţinut controlul asupra forţelor de securitate. Problemele semnalate în domeniul drepturilor omului sunt legate de corupţia „endemică” a oficialităţilor şi de violenţele poliţiei împotriva romilor. Sistemul judiciar a luat măsuri pentru anchetarea şi condamnarea oficialilor care au comis abuzuri, dar autorităţile au amânat procedurile în care sunt implicate presupuse abuzuri ale poliţiei. De aceea, multe astfel de cazuri s-au încheiat cu achitări.

Insuficienţa personalului, a spaţiului fizic şi a tehnologiei din sistemul judiciar împiedică în continuare celeritatea şi eficienţa actelor de justiţie, iar ca urmare durata proceselor este excesivă, observă Departamentul de Stat.

Condiţiile din închisorile din România rămân grele şi nu se ridică la standardele internaţionale, se mai arată în raport.

În legătură cu libertatea presei, documentul menţionează că jandarmeria a agresat fizic, verbal şi cu gaze lacrimogene cel puţin 15 ziarişti, cu ocazia protestelor publice din 10 august anul trecut.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale