ALERTĂ Război în USR/PLUS? Cioloș aruncă pe piață un sondaj umilitor pentru liderul USR după ce Barna a anunțat că vrea să candideze la președinție!

ALERTĂ Război în USR/PLUS? Cioloș aruncă pe piață un sondaj umilitor pentru liderul USR după ce Barna a anunțat că vrea să candideze la președinție!

ALERTĂ Război în USR/PLUS? Cioloș aruncă pe piață un sondaj umilitor pentru liderul USR după ce Barna a anunțat că vrea să candideze la președinție! La nici 24 de ore de la declarațiile liderului USR Dan Barna prin care anunța intenția de a candida la prezidențialele din toamnă, liderul PLUS, Dacian Cioloș a aruncat pe piață un sondaj neasumat, pe surse, în două publicații serioase, Newsweek România și Ziare.com.

Sondajul prezintă cifre umilitoare pentru liderul USR din perspectiva unei eventuale candidaturi la prezidențiale! Cioloș, în schimb, are niște cifre SF! Mai mult, în sondajul de pe Ziare.com, din totalul de 31% cu care ar fi creditată acum Alianța USR/PLUS, 23% ar proveni de la PLUS și doar 8 procente de la USR!!! Să nu mai vorbim că inclusiv votanții USR l-ar prefera, la mustață, tot pe Cioloș!!!

Vă prezentăm mai jos cele două știri apărute în Newsweek România și Ziare.com. De menționat că Ziare.com s-a poziționat în ultimul timp ca o entitate anti-Iohannis și vădit pro-Cioloș.

Ziare.com

Exclusiv Ciolos e preferat pentru o candidatura la Cotroceni, in fata lui Barna. Alianta 2020 a crescut dupa europarlamentare (Sondaj)
 
Dacian Ciolos si-a consolidat capitalul de prezidentiabil si, in eventualitatea unei candidaturi, ar intra in turul al doilea cu Klaus Iohannis, arata datele unui sondaj intern al Aliantei 2020 USR PLUS. Respondentii il prefera pe Ciolos lui Barna, pentru cursa de la Cotroceni, in vreme ce Alianta si-a marit cu cateva procente bazinul electoral, dupa succesul de la europarlamentare.

E de mentionat faptul ca sondajul, obtinut de Ziare.com, a fost realizat in perioada calda de dupa europarlamentare, cand entuziasmul si dorinta de a urca in trenul victoriei erau sentimente preponderente.

Ciolos, profil de prezidentiabil, mai degraba decat Barna

In contextul in care USR si PLUS negociaza in aceste zile candidatura pentru Cotroceni, sondajul arata ca Dacian Ciolos e mai degraba perceput ca prezidentiabil decat Dan Barna.

Chestionati cu privire la optiunile Aliantei pentru prezidentiale, votantii Aliantei s-au dispus astfel:

* 55% din votantii Aliantei doresc ca Dacian Ciolos sa fie candidatul Aliantei la prezidentiale.
* 24% din votantii Aliantei doresc ca K. Iohannis sa fie candidatul unic al opozitiei la prezidentiale.
* 21% din votantii Aliantei doresc ca Dan Barna sa fie candidatul Aliantei la prezidentiale.

La intrebarea "Daca ati avea de ales intre Dan Barna si Dacian Ciolos, cu cine ati vota?", raspunsurile arata astfel:

* Niciunul din ei: 41%
* Dacian Ciolos: 35%
* Dan Barna: 14%
* Nu stiu: 10%

Mai nuantat:

* Toata populatia: 35% Ciolos, 15% Barna
* Votantii Aliantei: 80% Ciolos, 17% Barna

* Votantii USR: 47% Ciolos, 48% Barna
* Votantii PLUS: 90% Ciolos, 4% Barna

Astfel, daca Dacian Ciolos ar candida la prezidentiale, el ar intra in turul doi, fiind indicat ca optiune de 20,5% dintre respondenti.

Klaus Iohannis are 43%, iar pe locul al treilea se situeaza Gabriela Firea, cu 17% dintre optiuni.

Daca Dacian Ciolos nu ar candida insa, Gabriela Firea este cea cotata cu a doua sansa, dar nu suficient pentru turul doi, pentru ca Iohannis are, in acest scenariu, 55 de procente.

Alianta 2020 a crescut pe succesul de la europarlamentare

Daca in acest moment ar avea loc alegeri parlamentare si toti cei care au o optiune de vot ar veni sa voteze, Alianta ar avea un scor de 31%.

Sondajul a testat optiunile de vot in cazul ruperii Aliantei, PLUS urmand sa obtina un scor de 23%, iar USR un scor de 8%.

Dupa scrutinul pentru Parlamentul European, cand Alianta 2020 a obtinut un scor aproape egal cu PSD-ul, de 22,36%, dinamica s-a mentinut ascendenta. Acest lucru e valabil si pentru PNL, castigatorul alegerilor europarlamentare.

Astfel, intrebati cu cine ar vota daca daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PNL a fost indicat de 30%, Alianta USR PLUS de 29%, PSD de 24%, iar Pro Romania de 3,5% dintre respondenti.

Daca insa USR si PLUS ar candida separat, atunci PLUS ar obtine 23 de procente, iar USR opt, potrivit aceleiasi cercetari.

O mare alianta a Opozitiei, PNL+USR+PLUS+PMP ar obtine 48%, iar PSD 24 de procente.

Prim-ministrul

In ceea ce priveste profilul de prim-ministru, acesta este adjudecat tot de Dacian Ciolos.

In eventualitatea in care Klaus Iohannis obtine un al doilea mandat, Ciolos este indicat ca premier de 26,5% dintre respondenti, in vreme de 26% ar prefera un premier liberal, iar 7,5% un premier de la USR.

Alianta, fuziune sau separat

In ceea ce priveste alianta politica dintre USR si PLUS, majoritatea - 44% - prefera ca ea sa continue, iar 12% indica fuziunea celor doua, ca preferinta.

14% dintre respondenti ar merge pe varianta separarii intre PLUS si USR.

Sondajul a fost realizat in perioada 7-12 iunie 2019, pe un esantion de 821 persoane, avand o marja eroare de 3,4%.

Newsweek România

Sondaj.Dacian Cioloș este preferat atât pentru funcția de președinte, cât și pentru cea de premier

Dacian Cioloș este preferat pentru o candidatură la Cotroceni, în fața lui Barna, după cum arată un sondaj intern al Alianței 2020 USR PLUS, publicat de Ziare.com.

Respondenții îl preferă pe Cioloș lui Barna, pentru cursa de la Cotroceni, în vreme ce Alianța și-a mărit cu câteva procente bazinul electoral, după succesul de la europarlamentare.

Dacian Cioloș și-a consolidat capitalul de prezidențiabil și, în eventualitatea unei candidaturi, ar intra în turul al doilea cu Klaus Iohannis, arată datele sondajui.

Trebuie menționat că sondajul a fost realizat în perioada imediat după europarlamentare, când entuziasmul era preponderent. În contextul în care USR și PLUS negociază în aceste zile candidatura pentru Cotroceni, sondajul arata ca Dacian Ciolos e mai degrabă perceput ca prezidențiabil decât Dan Barna.

Chestionați cu privire la opțiunile Alianței pentru prezidențiale, votanții Alianței au răspuns  astfel: 55% doresc ca Dacian Cioloș să fie candidatul Alianței la prezidențiale; 24% doresc ca K. Iohannis să fie candidatul unic al opozitiei la prezidențiale; 21% doresc ca Dan Barna să fie candidatul Alianței la prezidențiale.

La întrebarea „Dacă ați avea de ales între Dan Barna și Dacian Ciolos, cu cine ați vota?”, raspunsurile arată astfel: * Niciunul din ei: 41% * Dacian Cioloș: 35% * Dan Barna: 14% * Nu știu: 10%

Mai nuanțat: * Toata populația: 35% Cioloș, 15% Barna * Votanții Alianței: 80% Cioloș, 17% Barna * Votanții USR: 47% Cioloș, 48% Barna

În ceea ce privește profilul de prim-ministru, acesta este adjudecat tot de Dacian Cioloș. În eventualitatea în care Klaus Iohannis obține un al doilea mandat, Cioloș este indicat ca premier de 26,5% dintre respondenți, în vreme ce 26% ar prefera un premier liberal, iar 7,5% un premier de la USR.







Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...