ALERTĂ Tăriceanu a cerut peste rând, de la CNSAS, dosarul tatălui adoptiv! Istoric: „Veți descoperi ce înseamnă să fii o unealtă pe bani a Securității”

ALERTĂ Tăriceanu a cerut peste rând, de la CNSAS, dosarul tatălui adoptiv! Istoric: „Veți descoperi ce înseamnă să fii o unealtă pe bani a Securității”

ALERTĂ Tăriceanu a cerut peste rând, de la CNSAS, dosarul tatălui adoptiv! Istoric: „Veți descoperi ce înseamnă să fii o unealtă pe bani a Securității.” Istoricul Mădălin Hodor, care lucrează la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a a cerut ”peste rând” dosarul tatălui său adoptiv, Amedeo Lăzărescu, unul dintre primii lideri PNL după 1990.

Hodor susține că, după consultarea dosarului, Tăriceanu va vedea „ce însemna să distrugi vieți și sa fii o unealta pe bani a Securitatii”, aluzie la informațiile că Amedeo Lăzărescu ar fi colaborat cu Securitatea comunistă.

Postarea lui Hodor:

Discuția este despre referendum și faptul ca Președintele a convocat partidele la consultări. Dansul nu a mers. Spune ca e o ipocrizie. Îl acuza ca deja este în campanie electorala. Apoi ataca. Tema este „oglinda, oglinjoara cine este cel mai anticomunist din țară?” Prelipceanu încearcă sa îl aducă la subiect, care este referendumul pe Justitie. Dar nu. Dansul are un punctaj de urmat, căci consilierii nu i l-au făcut degeaba. Se lansează furibund pe tema pe care presa dansilor au impus-o:” torționarul Lazăr „.

Schema e simpla :Lazăr este torționar, Iohannis nu îl demite, Iohannis susține torționarii. Indignare, stupoare, siderare. Nu e prima data. Tot consilierii ăia „specialiști” pe problema trecutului comunist au mai construit recent același tip de atac: Am fost anchetat de un securist, acel securist a înființat partidul lui Cioloș, Cioloș este securist. Indignare, stupoare, siderare. O săptămână mai tarziu, securistul nu mai era cel care îl ancheta se, partidul fusese fondat nu de el, ci de fiu, iar Cioloș nu era securist. Nu contează. Detalii.

Tonul este egal fără nici o inflexiune, asa cum îi stă bine unui „domn politician”. Ușor răgușit din gusa, cât sa dea greutate. Apoi o trântește : „Întâmplător” l-a cunoscut pe Andrei Ursu, fiul lui Gheorghe Ursu, care i s-a confesat în legătură cu uciderea tatalui. Aerul din platou rămâne pe loc. Prelipceanu este vizibil derutat. Nu are cum sa știe dacă invitatul minte sau nu. Dânsul este foarte sigur. Adaugă elemente de credibilitate. S-au întâlnit la facultate. Pare veridic.

Dar „întâmplător” este o minciuna grosolana. Ma uit la mailul pe care mi l-a scris Andrei. Îmi imaginez cum i-a fost când a vazut asta. Apoi vad dimineața știrile. Minciuna este evidenta.
Și ma întreb. Nu ați găsit domnule Tăriceanu un deținut politic mort și care sa nu aibă urmași? Cineva cu a cărui memorie sa ștergeți pe jos în jocurile murdare pe care le faceți, fără sa poată sa va contrazică? Consilierii dumneavoastră sunt ticăloși și mitomani. Asta o știu sigur. Am scris sa o știe toată lumea. Dar ca sunt și idioți, asta pana ieri nu a fost evident.

De Iulius Filip nu v-ați putut folosi. L-au cautat varani sambriasi de la A3, dar nu l-au găsit. Apoi au aflat ca omul este bolnav și nu face față unei emisiuni de linșaj. Au cautat alții. Cu unii nu au nimerit-o, ca s-au dovedit infractori de drept comun, cu alții da. Pentru mulți televizorul este o atractie irezistibila. Se vând ușor.

Dar nu toți. Mai sunt câțiva care nu vor sa își pună memoria părinților uciși în troaca politica pentru un câștig imediat. Nu toți. Mai sunt unii care nu mai au altceva în viata. Nu le-a rămas decât memoria părinților și lupta pentru pedepsirea ucigașilor. Iar dumneavoastră tocmai ați scuipat in cel mai abject mod pe asta.

Înțeleg că vreți de la CNSAS dosarul tatălui adoptiv Amedeo Lazarescu. Normal ca îl vreți peste rand, ca nu o sa stați ca restul foștilor deținuți politici care vin după ce au mers noaptea întreaga cu trenul. Sunteți obișnuit sa nu stați la coada pentru nimic.
De data asta sunt de acord. Luați-l peste rand. La super-urgenta. Și citiți-l in liniște. Veti descoperi ce însemna să distrugi vieți și sa fii o unealta pe bani a Securitatii. Apoi, în cunoștință de cauza, veți putea compara.

Cat despre mine, nu știu de ce sa fiu mai îngrijorat: de micimea dumneavoastră morală sau de faptul ca vreți sa fiți președintele acestei țări?

LE. Pentru însemnările de mai sus și pentru altele Gheorghe Ursu a fost asasinat de Securitate. Ele se refereau la Nicolae și Elena Ceaușescu. Faceți comparațiile de rigoare și trageți singur concluziile.”

CTP, la Digi 24, despre „unul dintre cele mai năucitoare momente din viața sa de gazetar”, legat de tatăl lui Tăriceanu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a povestit, la Digi24, despre „unul dintre cele mai năucitoare momente din viața sa de gazetar” - o declarație a lui Dan Amedeo Lăzărescu, tatăl șefului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a recunoscut că turna la Securitate și că victimele sale ajungeau la Canal. Aceasta, după ce Tăriceanu a spus că familia sa a avut de suferit din cauza represiunii comuniste și că procurorul general Augustin Lazăr a făcut și el parte din acest aparat de represiune și ar trebui, deci, revocat.

De la minutul 3: 

 

Gazetarul a comentat și declarația lui Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căruia președintele Klaus Iohannis ar trebui să-l revoce pe procurorul general Augustin Lazăr, pentru că ar fi participat la represiunea disidenților anticomuniști. Într-o declarație recentă, Tăriceanu amintea că familia sa a avut de suferit din cauza represiunii comuniste.

„Vă spun și eu o poveste, de fapt e real, e înregistrată emisiunea la TVR, eu relatez. Nu fac neapărat niște legături cu nimic. Eram acolo în emisiune, în 1998, cu Mircea Dinescu, cu Ralu Filip și cu o parte din familia domnului Tăriceanu, și anume cu tatăl său, sau soțul mamei sale, cum îi place să spună, Dan Amedeo Lăzărescu. Dl Lăzărescu a fost deținut politic. Înainte, însă, dl Lăzărescu s-a ocupat cu altceva, ceea ce a mărturisit în acea emisiune, creând unul dintre cele mai năucitoare momente din viața mea de gazetar”, a povestit Cristian Tudor Popescu.

„L-am întrebat pe dl senator Lăzărescu: 'Ați colaborat cu Securitatea?' A spus: 'Da, am colaborat. Făceam note informative despre diverși – cunoștințe, prieteni – și le dădeam la Securitate'. Asta la începutul anilor '50, înainte de a fi arestat. 'Ce se întâmpla cu cei pe care îi turnați?' 'Ajungeau în temniță sau la Canal, dar rog să se consemneze că banii pe care îi primeam în urma acestor turnătorii, în urma acestor note informative pe care le dădeam despre oamenii ăștia, îi dădeam familiilor celor trimiși la Canal.' Deci 'rog să se consemneze' – subtextul era 'comportamentul meu uman, moral'. O relatare. Mircea Dinescu mai trăiește și există, firește, la TVR, emisiunea se numea 'Scurt pe 2'”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...