ALERTĂ Tăriceanu, atacuri demente la Justiție, UE și președinte! Evocă momentul zero, când „să iertăm și să uităm”.

ALERTĂ Tăriceanu, atacuri demente la Justiție, UE și președinte! Evocă momentul zero, când „să iertăm și să uităm”.

ALERTĂ Tăriceanu, atacuri demente la Justiție, UE și președinte! Evocă momentul zero, când „să iertăm și să uităm”. ”Trebuie să existe un moment zero, să tragem o linie și să o luăm de la capăt. România trebuie vindecată de nedreptăți și abuzuri, să se uite mai mult înainte și mai puțin înapoi Am ajuns în ultimul ceas în care ne putem așeza la masă, putere și opoziție, pentru a hotărî măsurile ce trebuie luate pentru eliminarea abuzurilor și îndreptarea nedreptăților”, a spus duminică șeful ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la tribuna Consiliului Național al PSD.

Tăriceanu nu s-a referit direct la amnistie și grațiere, dar a folosit teza momentului zero utilizată în trecut de susținătorii acestor măsuri, printre care Liviu Dragnea, Darius Vîlcov, Florin Iordache sau Cătălin Rădulescu.

”Dacă ei (Opoziția și președintele Iohannis – n.red.) nu vor să o facă, o putem face noi, pentru că datorăm asta miilor de familii care au suferit. Putem să iertăm. Abuzurile din justiție au fost rușinea noastră”, a mai spus Tăriceanu.

„Sunt convins că am fi putut face mai mult și mai bine. Am fi putut face minuni dacă am fi găsit în președinte un partener onest. Am sperat să avem în președinte un partener împotriva degradării sistemului de justiție, un partener echilibrat, care să se gândească în primul rând la țară și nu în primul rând la primul mandat. Am sperat să nu avem un al doilea Băsescu. Am avut și pierderi importante în acest război de gherilă, două guverne, mulți am fost târâți în fața procurorilor și instanțelor pentru fapte pe care nu le-am comis”, a declarat Tăriceanu.

 Calin Popescu Tariceanu sustine ca Romania este discriminata de UE, ca bancile occidentale practica dobanzi mult mai mare decat in vest si obtin profituri mari pe seama romanilor, ca firmele occidentale aduc in Romania produse de calitate inferioara. El sustine ca nu este un discurs nationalist, ci ca urmareste sa sustina o Uniune Europeana cu o singura viteza si fara cetateni de mana a doua. Din cand in cand se aud din sala aplauze

 "S-a ajuns ca un număr redus de persoane, ca Maior, Colea, Kovesi, Livia Stanciu, să stabilească de la cine poate fi președinte, cine poate fi ministru, până la cine poate fi numit director general într-un minister. Lucrurile au luat-o complet razna în 2010 şi lucrurile nu s-au schimbat nici după schimbarea locatarului de la Cotroceni.

 Judecătorii primeau într-un plic informații confidențiale, nu probe, despre acuzați, informații la care acuzații sau avocații lor nu aveau acces. Acuzații erau condamnați în baza informațiilor secrete, nu a probelor. Aceasta este esența protocoalelor. De ce au făcut judecătorii acest lucru? Probabil că au crezut că făcând așa sunt patrioți. Nu știu dacă e ceva patriotic în a încălca legea și Constituția. Erau șantajați cu dosare. Așa înțelegem opoziția aproape turbată a statului paralel la schimbarea legilor justiției, la înființarea secției speciale de investigare a magistraților.

Ce e de făcut? Închidem ochii și ne prefacem că aceste acuzutii nu există? Se va schimba ceva dacă ne prefacem că aceste abuzuri nu există? (...) Trebuie să existe un moment zero, trebuie să tagem linie și să o luăm de la capăt. România trebuie vindecată de nedreptăți și abuzuri, trebuie să înceapă să se uite mai mult înainte și mai puțin înapoi", a afirmat Tăriceanu.

Tariceanu enumerat realizarile guvernarii PSD-ALDE si sustine ca s-ar fi putut face mai mult daca ar fi gasit in presedintele Klaus Iohannis un partener, care s-ar fi gandit in primul rand la tara si nu la al doilea mandat. Continua discursul cu abuzurile din Justitie - Coldea, Maior, Kovesi si Livia Stanciu, nominalizati printre cei vinovati.

 ”Dacă ei (Opoziția și președintele Iohannis – n.red.) nu vor să o facă, o putem face noi, pentru că datorăm asta miilor de familii care au suferit. Putem să iertăm. Abuzurile din justiție au fost rușinea noastră”, a mai spus Tăriceanu.

Abuzurile din justitie sunt de vina si pentru intarzierile din infrastructura, sanatate, educatie. El sustine ca judecatorii dadeau decizii in baza unor informatii, nu probe, primite in plic, aceasta fiind esenta protocoalelor secrete, in timp ce alte dosare erau tinute in dulap pentru santaj.

Șeful ALDE a mai spus că nu există nici un pericol pentru ruperea coaliției cu PSD. ”Orizontul nostru trebuie să fie 2024, așa cum am discutat cu colegul meu, Liviu (Dragnea – n.red.)”, a spus el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...