ALERTĂ Unul dintre jandarmii care l-au omorât pe bărbatul de la Vatra Dornei a fost pus sub acuzare de Parchetul Militar!

ALERTĂ Unul dintre jandarmii care l-au omorât pe bărbatul de la Vatra Dornei a fost pus sub acuzare de Parchetul Militar!

ALERTĂ Unul dintre jandarmii care l-au omorât pe bărbatul de la Vatra Dornei a fost pus sub acuzare de Parchetul Militar!

Un jandarm din Suceava este cercetat pentru abuz în serviciu și purtare abuzivă de către procurorii Parchetului Tribunalului Militar Iaşi, în cazul bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen în parcul din Vatra Dornei, potrivit Mediafax. Bărbatul a ajuns în comă la spital, unde ulterior a murit, după ce o jandarmeriță i-a pulverizat gaz lacrimogen în față, de la o distanță extrem de mică.

Procurorii Parchetului Tribunalului Militar Iaşi, cei care investighează intervenţia jandarmilor din parcul din Vatra Dornei, au dispus punerea în mişcare a urmăririi penale în cazul unui angajat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Întrebați care este stadiul cercetărilor în legătură cu incidentul din 19 iulie, procurorii Parchetului Tribunalului Militar Iași au anunțat că "s-a dispus punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de un cadru activ din cadrul IJJ Suceava - Detaşamentul 4 de Jandarmi Vatra Dornei, pentru purtare abuzivă (...) şi abuz în serviciu (...)". De asemenea, procurorii precizează că în 1 august a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Incidentul a avut loc în 19 iulie, în timpul Festivalului de Folclor pentru Copii şi Tineret, după ce un părinte le-a reclamat jandarmilor că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, o atinsese indecent pe fiica sa de doar 12 ani.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, col. Bogdan Cornaci, a declarat pentru Agerpres că jandarmii au acţionat pentru scoaterea din mulţime şi imobilizarea bărbatului, după ce tatăl şi fetiţa au venit la o femeie jandarm să reclame faptele suspectului. El a adăugat că în timpul intervenţiei jandarmilor bărbatului i s-a făcut rău, a fost chemată salvarea, a fost resuscitat, a fost dus apoi la spital la Vatra Dornei, după care a fost transferat la Suceava.

În imaginile surprinse de un martor se poate vedea însă că bărbatul era deja imobilizat la pământ, iar doi jandarmi sunt peste el încercând să-i pună cătușele. La un moment dat, jandarmerița se apleacă și pulverizează gaz lagrimogen direct în fața suspectului, de la o distanță de doar câțiva centimetri. 

Bărbatul are câteva zvâcniri, după care rămâne inert. Jandarmii îi pun cătușele și abia după ce încearcă să-l ridice își dau seama că omul nu dă niciun semn de viață. În zonă apar doi polițiști care încep să se agite. Jandarmii îi scot cătușele și îl întind cu fața în sus. Din imaginile filmate, niciunul nu acordă primul ajutor victimei. Jandarmerița care a pulverizat spray-ul nu intervine deloc, stând tot timpul deoparte.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în stop cardio-respirator, resuscitat, iar a doua zi a fost operat, însă ulterior a decedat. Medicii legiști au stabilit că a murit din cauza insuficienței cardio-respiratorii acute, ca urmare a unui infarct enteromezenteric total, potrivit stirisuceava.net.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...