ALERTĂ UPDATE Pilotul avionului prăbușit între localitățile brașovene Șinca și Perșani a decedat la Târgu Mureș

ALERTĂ UPDATE Pilotul avionului prăbușit între localitățile brașovene Șinca și Perșani a decedat la Târgu Mureș

UPDATE ORA 18.30 Pilotul avionului de mici dimensiuni care s-a prăbușit sâmbătă între localitățile brașovene Șinca și Perșani, un cetățean italian de 66 de ani, a decedat în ciuda eforturilor de a-l stabiliza, de peste 4 ore, depuse de medicii de la UPU SMURD Târgu Mureș.

* Accidente avioane ușoare, cronologie (2008-2016)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SVJU) Târgu Mureș, Mariana Negoiță, a declarat pentru AGERPRES că personalul medical al UPU SMURD a depus toate eforturile posibile, dar că pacientul a suferit multiple leziuni incompatibile cu viața și nu a mai putut fi salvat.

UPDATE ORA 16.38 Comandor Ion Crețu: Din avionul prăbușit la Perșani nu a rămas decât coada, totul arsese

Comandor Ion Crețu, comandantul echipajului de pe elicopterul SMURD care a intervenit la accidentul aviatic de lângă Perșani, Brașov, a declarat sâmbătă presei că în momentul în care a ajuns la locul tragediei avionul încă fumega, că din acesta a rămas doar coada și că totul arsese.

'Am fost solicitați pentru o intervenție la Ghimbav, un traumatism în urma unui accident rutier. Am fost informați prin radio despre prăbușirea avionului în zona Perșani, ne-am îndreptat acolo și am găsit avionul. Încă fumega, cu o victimă încarcerată și cea de-a doua persoană din echipaj. Am intervenit cu echipa medicală și am evacuat-o spre Târgu Mureș. Am stat destul de mult acolo, circa o oră și jumătate echipa medicală a intervenit, a fost destul de complex și grav (...). Era un avion particular, nu rămăsese decât coada din el, totul arsese și nu mi-am dat seama dacă era un avion de două sau de patru locuri. Era pilotul, cealaltă persoană era o doamnă, prietena dumnealui, era româncă", a arătat comandorul Ion Crețu.

Acesta a explicat că spre Târgu Mureș condițiile meteo au fost destul de bune, că s-a încercat transportarea bărbatului la București, dar s-au schimbat condițiile meteo: "S-au dezvoltat niște nori care erau un pericol pentru desfășurarea zborului — și pe Valea Prahovei, și pe Valea Oltului, așa am decis să venim la Târgu Mureș".

Comandor Crețu a precizat că accidentul aviatic s-a petrecut la marginea unui lan de grâu și că la sosirea elicopterului echipajele ISU erau la fața locului.

Pacientul a fost adus la Târgu Mureș puțin după ora 14,00, sângera abundent, iar de atunci echipele medicale încearcă să îl stabilizeze.

UPDATE ORA 15.18 Accident Brașov: Elicopterul SMURD cu italianul rănit a ajuns la Târgu Mureș; bărbatul e în stare critică

Elicopterul SMURD care l-a transportat pe italianul în vârstă de 66 de ani rănit în accidentul de avion din județul Brașov a ajuns la Târgu Mureș puțin după ora 14,00.

Acum, bărbatul este la Unitatea de Primiri Urgențe SMURD Târgu Mureș. Este intubat și în stare critică.

UPDATE 15.03 Accident Brașov: Avionul decolase din Timiș; era înregistrat în Italia

Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbușit sâmbătă în județul Brașov decolase dimineață din județul Timiș și era înmatriculat în Italia.

Aeronava era de tip TECNAM BT 2004 și a început zborul la ora 10,00, de la aerodromul Cioca, județul Timiș.

Ar fi trebuit să ajungă la Ghimbav.

La bord se aflau o femeie — în vârstă de 55 de ani, cetățean român, care a decedat — și un bărbat — 66 de ani cetățean italian, aflat în stare gravă.

Cetățeanul italian este transportat cu un elicopter SMURD la Târgu Mureș. Dr. Cristian Boeriu, coordonatorul SMURD Târgu Mureș, a declarat pentru AGERPRES că bărbatul are arsuri de gradul I și II și fractură de tibie.

UPDATE ORA 14.10 Accident de avion Brașov: Italianul rănit are arsuri de gradul I și II

Dr. Cristian Boeriu, coordonatorul SMURD Târgu-Mureș, a declarat pentru AGERPRES că italianul rănit în accidentul de avion care a avut loc sâmbătă în județul Brașov are arsuri de gradul I și II și fractură de tibie.

Medicul a precizat că, după ce va fi stabilizat la locul accidentului, bărbatul, care are 66 de ani, va fi transportat la Târgu-Mureș cu un elicopter SMURD, întrucât vremea este nefavorabilă pentru a putea fi adus la București pe calea aerului.

UPDATE ORA 13.55 Brașov: Bărbatul rănit în accidentul de avion este italian

Bărbatul rănit în accidentul de avion produs sâmbătă în județul Brașov este italian, a confirmat, pentru AGERPRES, prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Brașov, maiorul Lucian Marciu.

Potrivit acestuia, bărbatul are 66 de ani, vârsta putându-i-se afla pentru că i s-au găsit documentele la locul accidentului. Are arsuri pe față și pe membrele superioare.

În ceea ce privește cealaltă persoană decedată în accident, deocamdată nu se cunosc date despre aceasta, deoarece la impactul cu solul avionul a luat foc și nu i-au fost găsite actele de identitate, a precizat Lucian Marciu.

El a adăugat că elicopterul SMURD trimis la fața locului se afla în misiune spre Ghimbav și a fost redirecționat spre Șinca Nouă pentru a lua persoana rănită, care, după ce va fi stabilizată, va fi transportată la Târgu Mureș.

UPDATE ORA 13.22 Dosar la Parchetul Curții de Apel Brașov în cazul avionului prăbușit

Parchetul Curții de Apel Brașov a constituit un dosar în cazul aeronavei de mici dimensiuni care s-a prăbușit sâmbătă în zona Perșani din județul Brașov, pentru cercetarea evenimentului, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

UPDATE ORA 13.17 Avion de mici dimensiuni prăbușit în județul Brașov; o persoană a decedat

O persoană a decedat în urma prăbușirii avionului de mici dimensiuni între localitățile brașovene Șinca și Perșani din județul Brașov, informează Ministerul Afacerilor Interne.

'Referitor la accidentul din Șinca Veche în care a fost implicat un avion de mici dimensiuni: erau două persoane la bord, una a decedat, a doua a suferit politraumatisme. A fost trimis un elicopter pentru a o prelua și a o transporta la spital. Elicopterul se afla în misiune spre Ghimbav și a fost direcționat spre Șinca Veche", a precizat sursa citată.

Prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Brașov, Lucian Marciu, a declarat pentru AGERPRES că în avionul de mici dimensiuni erau două persoane și că acesta s-a prăbușit lângă o cale ferată, fără să afecteze locuințe.

La impactul cu solul, avionul a luat foc. Persoana rănită, care are arsuri pe față și pe membrele superioare, va fi transportată cu elicopterul SMURD, cel mai probabil, la Târgu Mureș.

La fața locului s-au deplasat două ambulanțe, un echipaj de prim ajutor și un echipaj de descarcerare.

ORA 13.03 Avion de mici dimensiuni prăbușit în județul Brașov

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit sâmbătă între localitățile brașovene Șinca și Perșani, informează purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Sfreja.

Deocamdată nu se știe câte persoane erau în avion, dar din primele informații ar fi vorba despre un pasager conștient.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...