ALERTĂ Vor să taie accesul presei la dosare și în sălile de judecată! Fraților, slugile PSD din justiție se pișă pe votul românilor!

ALERTĂ Vor să taie accesul presei la dosare și în sălile de judecată! Fraților, slugile PSD din justiție se pișă pe votul românilor!

ALERTĂ Vor să taie accesul presei la dosare și în sălile de judecată! Fraților, slugile PSD din justiție se pișă pe votul românilor! Judecatorul Cristi Danilet a prezentat, duminica, o propunere a Consiliului Superior al Magistraturii care ar urma sa ingreuneze accesul publicului la informatii din dosare si accesul in sala de judecata.

„Sunt unii care vor să taie accesul presei la dosare și în sălile de judecată. Iată mai jos propunerea halucinantă din proiectul pentru noul ghid al CSM privind relațiile cu presa:

Art. 39 - Principiul de bază este ca şedinţele să fie accesibile tuturor, inclusiv presei, însă instanţa va aprecia, acolo unde este cazul, dacă accesul publicului în sala de judecată trebuie restricţionat sau interzis. Preşedintele completului poate să instituie interdicţii sau să impună restricţii care ţin de specificul cauzei deduse judecăţii. Factorii ce pot juca un rol în decizia de a restricționa sau interzice accesul în sala de judecată sunt: dreptul părților din proces la respectarea vieții private și de familie; păstrarea ordinii publice în instanță; securitatea națională; natura cauzei judecate (litigiu penal, civil sau administrativ); dreptul la un proces echitabil; prezumția de nevinovăție; influențarea părților prin prezența mass-media, în mod special a presei audiovizuale; interesul funcționării normale a justiției; autoritatea, independența și imparțialitatea judecătorului.”, arata judecatorul Danilet, intr-o postare pe Facebook.

Acesta spune ca ar trebui ca sistemul romanesc sa se reformeze pe model american sau englez, unde procesele sunt transmise online.

" În condițiile în care tehnologia digitală ne invadează viața, noi suntem încă la purtat hârtii în dosare și prin birouri. Vreți reforma adevărată în privința transparenței justiției în sala de judecată? Atunci regula trebuie să fie: toate procesele se transmit online, printr-un sistem de 4 camere video în fiecare sală de judecată, care preiau semnalul și îl transmit publicului prin internet. Se practică în SUA și UK. Haideți sa mergem spre viitor!", mai spune Danilet.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria