ALERTĂ/Document/Florin Cîțu pregătește mazilirea conducerii Antifraudei din ANAF și reducerea puterilor direcției

ALERTĂ/Document/Florin Cîțu pregătește mazilirea conducerii Antifraudei din ANAF și reducerea puterilor direcției

Un proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Finanțelo desființează conducerea Direcției Generale Antifraudă din ANAF – unul dintre cele mai temute instrumente de coerciție ale statului și reorganizează radical instituția.

Citește mai jos proiectul integral de OUG:

Proiectul prevede dispariția funcțiilor de conducere ale Direcției generale antifraudă (un vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, un inspector general antifraudă și inspectori generali adjuncți antifraudă) și transformarea acesteia într-o direcție normală din ANAF.

Dacă va fi adoptat, proiectul ar duce automat la demiterea actualei șefe a Antifraudei, Carmen Elena Tatu. Ea a fost numită în funcție în 2016, în mandatul de premier al lui Dacian Cioloș, și dată afară de premierul Sorin Grindeanu în 2017. A contestat în instanță demiterea și a câștigat procesul, premierul Viorica Dăncilă fiind obligată prin decizia judecătorilor să o repună în funcție în octombrie 2019, scrie  G4Media.ro .

Proiectul de OUG mai prevede reducerea numărului de vicepreședinți din ANAF de la 4 la 3.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale