ALERTĂ/Orașul Wuhan a fost complet închis, iar transportul în comun oprit/50 de muzicieni români au concertat în orașul unde coronavirusul ucigaș a făcut 17 victime în doar câteva zile

ALERTĂ/Orașul Wuhan a fost complet închis, iar transportul în comun oprit/50 de muzicieni români au concertat în orașul unde coronavirusul ucigaș a făcut 17 victime în doar câteva zile

Orașul Wuhan a fost complet închis, iar transportul în comun oprit/50 de muzicieni români au concertat în Wuhan, orașul din China unde coronavirusul ucigaș a făcut 17 victime în doar câteva zile.

 Autoritățile chineze au interzis transportul public din orașul Wuhan în încercarea de a opri răspândirea fulminantă a virusului ucigaș care a făcut 17 victime în doar câteva zile, transmite  BBC.  Totodată, orașul a fost închis și s-a instaurat carantina.

Orașul chinez Wuhan, sursa epidemiei cu coronavirus, închide toate rețelele de transport și recomandă cetățenilor să nu părăsească orașul, a relatat miercuri mass-media de stat, relatează Reuters.

Autobuzul, metroul, feribotul și rețelele de transport a pasagerilor p distanțe lungi vor fi suspendate de pe 23 ianuarie de la ora locală 10.00, iar stațiile de tren și aeroportul vor fi închise pentru pasagerii care pleacă, a spus canalul TV de stat.

Guvernul cere cetățenilor să nu părăsească orașul decât dacă există circumstanțe speciale, potrivit mass-mediei de stat, care citează grupul operativ creat de guvern de la izbucnirea epidemiei.

Virusul a ajuns deja în SUA, Coreea de Sud, Thailanda și alte provincii din China.

                                     -----

Mai mulți artiști de la Filarmonica Banatul din Timișoara și de la alte filarmonici din țară au concertat în orașul Wuhan din China, zona unde a apărut virusul ucigaș. Muzicienii români numai ce s-au întors în țară, după un turneu de 50 de zile, scrie  Timiș Online. , citat de Digi24.

O orchestră formată din 50 de oameni s-a întors marți, 21 ianuarie, la Timișoara. Muzicieni din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța au avut un turneu de 50 de zile în China, potrivit tion.ro.

Oficialii chinezi au sfătuit oamenii să nu viziteze deloc zona Wuhan. Orașul este epicentrul unei epidemii de infecție, zona zero a unui nou tip de coronavirus care a ucis 17 oameni în câteva zile.

Artiștii timișoreni au venit luni la Sala Capitol, direct de la aeroport, pentru a se întâlni cu colegii aflați la repetiții. Marți au fost la analize și se ține legătura cu Direcția de Sănătate Publică.

Cei 18 angajați ai Filarmonicii din Timișoara vor sta acasă în următoarele 14 zile, într-un fel de carantină.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...