ALERTĂ/Orașul Wuhan a fost complet închis, iar transportul în comun oprit/50 de muzicieni români au concertat în orașul unde coronavirusul ucigaș a făcut 17 victime în doar câteva zile

ALERTĂ/Orașul Wuhan a fost complet închis, iar transportul în comun oprit/50 de muzicieni români au concertat în orașul unde coronavirusul ucigaș a făcut 17 victime în doar câteva zile

Orașul Wuhan a fost complet închis, iar transportul în comun oprit/50 de muzicieni români au concertat în Wuhan, orașul din China unde coronavirusul ucigaș a făcut 17 victime în doar câteva zile.

 Autoritățile chineze au interzis transportul public din orașul Wuhan în încercarea de a opri răspândirea fulminantă a virusului ucigaș care a făcut 17 victime în doar câteva zile, transmite BBC. Totodată, orașul a fost închis și s-a instaurat carantina.

Orașul chinez Wuhan, sursa epidemiei cu coronavirus, închide toate rețelele de transport și recomandă cetățenilor să nu părăsească orașul, a relatat miercuri mass-media de stat, relatează Reuters.

Autobuzul, metroul, feribotul și rețelele de transport a pasagerilor p distanțe lungi vor fi suspendate de pe 23 ianuarie de la ora locală 10.00, iar stațiile de tren și aeroportul vor fi închise pentru pasagerii care pleacă, a spus canalul TV de stat.

Guvernul cere cetățenilor să nu părăsească orașul decât dacă există circumstanțe speciale, potrivit mass-mediei de stat, care citează grupul operativ creat de guvern de la izbucnirea epidemiei.

Virusul a ajuns deja în SUA, Coreea de Sud, Thailanda și alte provincii din China.

                                     -----

Mai mulți artiști de la Filarmonica Banatul din Timișoara și de la alte filarmonici din țară au concertat în orașul Wuhan din China, zona unde a apărut virusul ucigaș. Muzicienii români numai ce s-au întors în țară, după un turneu de 50 de zile, scrie Timiș Online., citat de Digi24.

O orchestră formată din 50 de oameni s-a întors marți, 21 ianuarie, la Timișoara. Muzicieni din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța au avut un turneu de 50 de zile în China, potrivit tion.ro.

Oficialii chinezi au sfătuit oamenii să nu viziteze deloc zona Wuhan. Orașul este epicentrul unei epidemii de infecție, zona zero a unui nou tip de coronavirus care a ucis 17 oameni în câteva zile.

Artiștii timișoreni au venit luni la Sala Capitol, direct de la aeroport, pentru a se întâlni cu colegii aflați la repetiții. Marți au fost la analize și se ține legătura cu Direcția de Sănătate Publică.

Cei 18 angajați ai Filarmonicii din Timișoara vor sta acasă în următoarele 14 zile, într-un fel de carantină.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Așa o fi?

4 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?