Alerte cu bombă în mai multe aeroporturi din Franța. Amenințările au fost trimise pe e-mail VIDEO

Alerte cu bombă în mai multe aeroporturi din Franța. Amenințările au fost trimise pe e-mail VIDEO

Șase aeroporturi din Franța au fost evacuate miercuri dimineața din cauza unor alerte cu bombă. Amenințările au fost trimise pe e-mail, a afirmat pentru AFP o sursă din cadrul poliției. Aeroporturile vizate sunt: Lille, Lyon (Bron), Nantes, Nisa, Toulouse și Beauvais, relatează Le Figaro și BFMTV .

Doar cinci aeroporturi franceze au primit inițial alerte cu bombă. Este vorba despre cele din Lille-Lesquin, Nisa, Toulouse, Lyon și Beauvais Tille. Conform presei franceze, în jurul orei 10.30 au fost evacuate toate persoanele din Lille.

Deocamdată, niciun avion nu decolează de pe aeroporturile în cauză, conform Direcției Generale a Aviației Civile din Franța. În cazul aeronavelor care tocmai au aterizat, pasagerii fie sunt debarcați la capătul pistei și nu sunt conduși la terminal, fie sunt rugați să aștepte în aeronavă.

Toate persoanele au fost evacuate din aeroporturile în cauză. FOTO Shutterstock

Alerta cu bomba a fost ridicată la Bron și Nisa. Conform reprezentanților Aeroportului Nice Cote d’Azur nu a fost vorba despre „nimic grav”, doar „protocol de securitate obișnuit”, după ce a fost sesizat un bagaj abandonat.

Mai mult decât atât, și aeroportul din Ostende, Belgia, a fost evacuat. O aeronavă deviată de la Lille se află pe pistă.

De asemenea, autorităţile franceze au evacuat în urmă cu câteva zile Palatul Versailles tot din pricina unei alerte asemănătoare. În aceeași ordine de idei, muzeul Luvru din Paris s-a închis în mod excepţional sâmbătă, 14 octombrie , „din motive de securitate”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat