Alessandra Galloni, prima femeie numită redactor-şef al agenţiei de ştiri Reuters

Alessandra Galloni, prima femeie numită redactor-şef al agenţiei de ştiri Reuters

Agenţia de ştiri Reuters a anunţat numirea Alessandrei Galloni, în vârstă de 47 de ani, în funcţia de redactor-şef, aceasta urmând să fie prima femeie care deţine acest post în istoria de 170 de ani a agenţiei britanice, relatează AFP.

Până acum director editorial la nivel global al Reuters din 2015, Alessandra Galloni va supraveghea, de la Londra, toate funcţiile editoriale ale redacţiei, din care fac parte 2.500 de jurnalişti aflaţi în 200 de locaţii din întreaga lume, a precizat Reuters într-un comunicat.

Alessandra Galloni va prelua funcţia pe 19 aprilie, după retragerea predecesorului său Stephen J. Adler.

Absolventă a Universităţii Harvard şi a London School of Economics (LSE), Alessandra Galloni, născută la Roma, s-a alăturat Reuters în 2013 în biroul care se ocupa de acoperirea mediatică a sudului Europei, după 13 ani la Wall Street Journal.

Preşedintele grupului Thomson Reuters, Steve Hasker, a lăudat "talentul şi expertiza sa", cu atât mai necesare "într-un moment în care lumea are mare nevoie de jurnalism independent şi obiectiv".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Foarte interesante amănunte!

4 Lumea interlopă este în doliu

5 „Vladimir Putin a căzut pe scări și a făcut pe el”