Alexandra Dulgheru a eliminat favorita numărul 9 și s-a calificat în sferturi la BRD Bucharest Open

Alexandra Dulgheru a eliminat favorita numărul 9 și s-a calificat în sferturi la BRD Bucharest Open

Jucătoarea română Alexandra Dulgheru (294 WTA) a eliminat-o, joi seara, în optimi pe favorita numărul 9 a BRD Bucharest Open, rusoaica Ekaterina Alexandrova (92 WTA) și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului dotat cu premii în valoare totală de 226.750 dolari.

Venită din calificări, Dulgheru a reușit surpriza zilei la Arenele BNR, reușind să se impună în trei seturi, 6-4, 4-6, 6-2, la capătul unui meci care s-a încheiat aproape de miezul nopții și care a durat 2 ore și 28 de minute.

În primul set jucătoarea română s-a impus cu 6-4, dar în cel de-al doilea a cedat inițiativa, lăsând-o pe rusoaică la conducerea jocului, care a profitat și l-a adjudecat cu același scor. În decisiv, deși obosită, Dulgheru a găsit puterea de a reveni în meci, profitând și de greșelile neforțate ale Ekaterinei Alexandrova. După aproape 2 ore și jumătate, ea a câștigat prima minge de meci pe care a avut-o și a devenit astfel a treia jucătoare română calificată în sferturile de finală după Ana Bogdan și Irina Begu.

Alexandra Dulgheru și-a adjudecat 5.900 de dolari și 60 de puncte WTA, urmând să evolueze în sferturi împotriva favoritei numărul 3, germana Julia Goerges (45 WTA).

Rezultatele înregistrate, joi, la BRD Bucharest Open sunt următoarele:

Simplu, optimi de finală

Pauline Parmentier (Franța) — Elise Mertens (Belgia, nr. 5) 3-6, 6-4, 6-4
Irina Begu (România, nr. 7) — Jaqueline Cristian (România, wild card) 6-4, 6-0
Tatjana Maria (Germania, nr. 8) — Nadia Podoroska (Argentina) 4-1, abandon Podoroska
Alexandra Dulgheru (România, calificări) — Ekaterina Alexandrova (Rusia, nr. 9) 6-4, 4-6, 6-2

Dublu, sferturi de finală

Alexandra Cadanțu (România)/Danka Kovinic (Muntenegru) — Elise Mertens (Belgia)/Demi Schuurs (Olanda) [nr. 2] 6-7(0),0-6.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”