Alexandra Vîrlan, şefa de promoţie a noilor aviatori militari

Alexandra Vîrlan, şefa de promoţie a noilor aviatori militari


Alexandra Vîrlan, o tânără originară din Buzău, este şeful promoţiei din 2014 a Academiei Forţelor Aeriene Henri Coandă. Tânăra a absolvit cu media 9,77. Aviaţia este pentru Alexandra nu numai o meserie, ci şi o pasiune pe care a moştenit-o de la tatăl său, relatează Digi24.

Alte două colege Ionela-Cristina Lupaşcu - radiolocaţie şi Cosmina Andreea Saghin - artilerie şi rachete antiaeriene pentru Forţele Terestre, sunt şefe de promoţie la armele lor, absolvind cu 9.57, respectiv 9.45. Zoltan Edgar Takacs, cu 9.37, a fost declarat şef de promoţie la aviaţie naviganţi pentru Forţele Aeriene, Andrei Cosmin Chihaia, cu 9.27, la aviaţie nenaviganţi pentru M.A.I.; Mircea Răzvan Iudean, cu 8.87 - aviaţie naviganţi pentru M.A.I.; Remus Cosmin Popescu, cu 8.71 - aviaţie nenaviganţi pentru Forţele Aeriene.

Deşi în domeniul aviaţiei predomină bărbaţii, fata a demonstrat după trei ani de studii că femeile pot face performanţă şi în armată. Finalizarea studiilor a fost marcată printr-o ceremonie militară în care absolvenţii au fost înaintaţi grad de sublocotenenţi.

83 de ofiţeri au absolvit Academia de Aviaţie de la Braşov. Tinerii recunosc că cei trei ani de studiu au trecut uşor, iar greul abia începe.

Absolvenţii vor urma în perioada următoare cursuri de bază la şcolile de la Boboc, Băneasa sau Sibiu, după care vor fi repratizaţi în unităţile aeriene.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?