Alexandru Banu/VIRALELE: Puogo pi ruock di la Moldova

Alexandru Banu/VIRALELE: Puogo pi ruock di la Moldova

De astăzi, Alexandru Banu scrie rubrica VIRALELE pentru Mediafax-Cultură. Unde te duci astăzi? Uite mergi cu Banu la Otto. La Otto, în această seară la Otto, cântă Alternosfera. Alternosfera - sună legat, puternic, exploziv şi -foarte important într-un gen aproape consumat-amintibil.

Alexandru Banu/VIRALELE: Puogo pi ruock di la Moldova (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

E sâmbătă şi vrei s-o simţi. Muzică! E live, vrei s-o auzi şi se întâmplă peste tot în Bucureşti. Eu aleg un singur loc sâmbătă: Otto. Fără să fac reclamă unui club care nu m-a convins până azi, o să mă duc mâine sperând că sunetul s-a mai maturizat. Sunet care, la Suie, se auzea parcă din străfundurile Cocor-ului. Însă locul arată bine, mare – spaţios – frumos, băieţii de la bar sunt superok, totul e nou, băutură preţ – a –porter aş spune. Dar să trec la ziua de mâine şi la ce se va auzi în clubul menţionat. Cântă Alternosfera, o formaţie moldovieneasca de care am auzit prima oară acum vreo – sper să nu mint – 15 ani. 15 ani în care băieţii ăştia chiar au învăţat, au făcut şi au inspirit muzică. I-am văzut de câteva ori şi de fiecare data … m-au spart! Pentru cine a auzit de ei dar nu i-a auzit, cântă alternative. Mai spre metal pentru mine. Şi asta e bine. Sună legat, puternic, exploziv şi -foarte important într-un gen aproape consumat-amintibil. Adică ţii minte piesele, îţi rămân în cap, le fredonezi refrenele. Băieţii au un stil care acoperă toate generaţiile şi speciile – copii skater, adolescenţi cu şi fără problem, corporatişti şi chiar rockeri oldschool. Nu o să stau să recapitulez câte albume au scos, câte hituri au avut şi biografiile lor. Va recomand pe youtube “Flori de mai”, “Wamintirile”, “Inchisoarea alba” şi “Ploile nu vin”. Sau “Pluoile nu vin” cu pronunţie originară. Sunt cele 4 piese foarte bune care pe mine m-au convins să merg la primul concert Alternosfera. Apoi să merg mai departe la al doilea, treilea şi mâine. Că si fac puogo, frati!

Aici aici linkuri, dacă vrei să asculţi:
https://www.youtube.com/watch?v=673-h1FF30s

https://www.youtube.com/watch?v=eyiWGa6gOcU

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e