Alexandru Papadopol și Emilia Dobrin - printre cei 90 de semnatari ai unei scrisori împotriva demiterii Dorinei Lazăr

Alexandru Papadopol și Emilia Dobrin - printre cei 90 de semnatari ai unei scrisori împotriva demiterii Dorinei Lazăr

Actorii Alexandru Papadopol, Mihai Smarandache, Nicoleta Lefter și Emilia Dobrin se numără printre cei 90 de angajați și colaboratori ai Teatrului Odeon care au semnat o scrisoare deschisă împotriva demiterii Dorinei Lazăr din funcția de director, trimisă primarului general al Capitalei.

"Angajați și colaboratori ai Teatrului Odeon, am fost bulversați de decizia demiterii doamnei Dorina Lazăr din funcția de director al instituției. Am fost profund afectați de succesiunea surprinzătoare a evenimentelor din luna august, când reconfirmarea ei în funcție, demiterea și numirea unui director interimar au avut loc în decurs de numai câteva zile, fără explicații și fără preaviz", se arată în scrisoarea deschisă.

Semnatarii își declară sprijinul pentru Dorina Lazăr și pentru demersurile pe care aceasta le va face "pentru a clarifica situația generată de demiterea sa abuzivă". Colaboratorii teatrului bucureștean apreciază că modul în care primăria a procedat este nedrept.

"Considerăm injust felul în care Primăria a acționat. Este nedrept pentru o actriță de nivelul de excelență al Dorinei Lazăr, cu succesele artistice și rezultatele manageriale pe care le-a adus teatrului cu a cărui istorie s-a identificat, să fie îndepărtată în acest fel", afirmă aceștia.

Ei cer primarului revenirea Dorinei Lazăr în funcție. "Solicităm Primăriei Capitalei să o reîncadreze pe doamna Lazăr în funcția de director pentru a-și duce la final, cu demnitate, mandatul", se încheie scrisoarea.

Printre semnatarii scrisorii deschise se mai numără, printre alții, actorii Ruxandra Maniu, Alina Berzunțeanu, Elvira Deatcu, Relu Poalelungi, Cezar Antal și regizorii Alexandru Dabija, Andrei Grosu și Andreea Grosu, alături de personal de scenă, administrativ și de producție.

Primăria Municipiului București a anunțat miercurea trecută că începând din 30 august 2017 "doamnei Teodora Lazăr îi încetează contractul de management la Teatrul Odeon ca urmare a nerespectării clauzelor contractuale". "Măsura a fost luată în baza raportului Corpului de control al primarului general, care a vizat, printre altele, verificarea aspectelor organizatorice, financiare și respectarea legalității privind încheierea și derularea contractelor comerciale", preciza PMB.

Mai multe personalități din lumea teatrului și reprezentanții oficiali ai Uniunii Teatrale din România (UNITER) au protestat față de decizie și au cerut reinstalarea Dorinei Lazăr în postul de director.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

3 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…