Alexandru Rafila: Furnizorii de servicii medicale trebuie trataţi nediscriminatoriu, la fel şi pacienţii

Alexandru Rafila: Furnizorii de servicii medicale trebuie trataţi nediscriminatoriu, la fel şi pacienţii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat miercuri că furnizorii de servicii medicale - atât cei privaţi, cât şi cei din sectorul public - trebuie să fie trataţi nediscriminatoriu, dar la fel şi pacienţii, indiferent dacă apelează la un spital privat sau de stat şi nu îşi permit să plătească.

"Mi pare corectă această abordare în care furnizorii (de servicii medicale - n.r.) trebuie trataţi nediscriminatoriu, adică cei privaţi şi cei publici, este foarte corect să fie aşa. Cred că şi pacienţii trebuie trataţi tot nediscriminatoriu iar accesul la servicii de sănătate să nu fie condiţionat de contribuţii financiare din partea oamenilor, care depăşesc, pentru mulţi dintre ei, posibilităţile de a accesa aceste servicii. Adică, un mediu competiţional trebuie să nu priveze pacientul de accesul la servicii de sănătate, ci dimpotrivă, să permită ca acest acces să fie mai bun", a afirmat Rafila la evenimentul de lansare a studiului "Analiza impactului economic şi social al furnizorilor privaţi de servicii medicale din România", organizat de Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED.

În opinia ministrului, prevenţia nu înseamnă doar analize medicale, ci şi un program integrat în acest sens.

"Prevenţia nu înseamnă doar accesul la analize, ci înseamnă să avem un soi de gândire, un program integrat, pentru că, până la urmă, cred că şi interesul în general al oamenilor este să existe o sustenabilitate a finanţării sistemului de sănătate. Or, lucrul acesta se poate face dacă dezvoltăm într-adevăr medicina omului sănătos şi mărim numărul de ani de viaţă fără boală, pentru că asta ne dorim în final, încât să existe posibilitatea finanţării reale a serviciilor de sănătate de care avem cu adevărat nevoie şi să evităm decesul prematur, îmbolnăvirile complicate premature şi aşa mai departe", a spus Alexandru Rafila. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă