Alexia Tatu, campioană U14 la Wimbledon: Idolul meu este Halep, dar îmi place foarte mult şi de Iga Swiatek

Alexia Tatu, campioană U14 la Wimbledon: Idolul meu este Halep, dar îmi place foarte mult şi de Iga Swiatek

„E cel mai frumos moment al carierei. Nu am cuvinte. Părinţii şi bunicii m-au dat la tenis încă de la 6 ani, iar acum fac 14. Turneul acesta a fost mai mult ca o joacă, mi-am zis că mergem ca să vedem care este atmosfera la turneele mari.

A fost o finală cu una dintre cele mai bune prietene, partenera mea de dublu. Ne cunoaştem de când eram mici, am tot jucat împreună.

Dintr-o joacă, mi-am spus că încă un meci, încă un altul... a fost primul meu turneu pe iarbă, prima finală. Meciurile de la începutul turneului au fost fără presiune. La finală au fost foarte multe emoţii, dar am reuşit să mă mobilizez.

Probabil am avut un pic mai mult curaj, puţin noroc, dar am fost foarte apropiate, s-a jucat la câteva puncte”, a spus Alexia Tatu, la revenirea în România, conform GSP .

Alexia a mărturisit că o idolatrizează mai ales pe Simona Halep.

„Idolul meu din tenis este Simona Halep, pentru că e româncă de-ale noastre, dar îmi place foarte mult şi de Iga Swiatek. Peste cinci ani sper să ajung din nou la Wimbledon. Urmează să visez în continuare. Până acum a fost doar susţinerea părinţilor, dar acum încep uşor-uşor să apară sponsori. Cu ei vom merge mai departe, pentru că, pe cont propriu nu ai cum”, a mărturisit campioana de la Wimbledon U14.

Alexia Tatu a câştigat duminică finala junioarelor U14 la Wimbledon 2022, după ce a învins o altă româncă, pe Andreea Diana Soare (15 ani), scor 7-6 (2), 6-4, după un meci pe care l-a dominat şi în care a reuşit să aibă procente mai bune decât Andreea la punctele câştigate cu primul serviciu şi cu al doilea serviciu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...