Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical anunță continuarea mișcărilor de protest începute pe 21 martie

Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical anunță continuarea mișcărilor de protest începute pe 21 martie

Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical anunță continuarea mișcărilor de protest începute pe 21 martie și dezaprobă inițiativele de sabotare a grevei de tip japonez, se spune într-un comunicat de presă al acesteia.

"În urma semnalelor primite de la colegii din țară, Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical anunță continuarea mișcărilor de protest inițiate de Confederația Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica și Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România. Estimările noastre arată că peste 12.000 de angajați din sistemul sanitar iau parte la aceste proteste, la nivel național. Reamintim colegilor noștri că oricare dintre ei poate purta banderola de protest, fie că este, fie că nu este membru al vreunui sindicat sau organizație. Oricine încalcă acest drept, nu face altceva decât să ignore și să blocheze libera exprimare", se arată în comunicat.

De asemenea, Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical salută susținerea pe care mai multe organizații din Sănătate au anunțat-o pentru aceste mișcări.

"Societatea Națională de Medicina Familiei din România, Federația Patronatelor Medicilor de Familie din România, precum și mai multe filiale județene ale Colegiului Medicilor din România sunt alături de noi în acest demers, care a debutat cu o grevă japoneză, cu banderolă, pe 21 martie", se mai menționează în comunicat.

AGERPRES/(AS — autor: George Bănciulea, editor: Nicoleta Gherasi)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”