Aliații bavarezi ai Angelei Merkel salută decizia acesteia de a candida pentru un al patrulea mandat de cancelar

Aliații bavarezi ai Angelei Merkel salută decizia acesteia de a candida pentru un al patrulea mandat de cancelar

Liderul aliaților bavarezi ai cancelarului german Angela Merkel, Horst Seehofer, a salutat duminică decizia acesteia de a candida pentru un al patrulea mandat în fruntea guvernului anul viitor, relatează Reuters.

"Ne dorim încrederea populației pentru următorii patru ani și, prin urmare, este bine să avem o situație clară", a declarat Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), partidul bavarez aliat al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului german Angela Merkel.

Uniunea Creștin-Socială și Uniunea Creștin-Democrată au avut numeroase neînțelegri legate de politica "ușilor deschise" față de migranți a cancelarului Angela Merkel, amintește Reuters.

CSU i-a cerut cancelarului german să fie de acord cu impunerea unei limite în ceea ce privește numărul solicitanților de azil pe care Germania este dispusă să-i primească în fiecare an, după ce în 2015 în această țară au sosit peste 890.000 de migranți.

Merkel a respins impunerea unui plafon, insistând pe menținerea politicii sale a "ușilor deschise" pentru persoanele care fug din calea conflictelor și a războaielor din Orientul Mijlociu și din Africa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…