Aliații bavarezi ai Angelei Merkel salută decizia acesteia de a candida pentru un al patrulea mandat de cancelar

Aliații bavarezi ai Angelei Merkel salută decizia acesteia de a candida pentru un al patrulea mandat de cancelar

Liderul aliaților bavarezi ai cancelarului german Angela Merkel, Horst Seehofer, a salutat duminică decizia acesteia de a candida pentru un al patrulea mandat în fruntea guvernului anul viitor, relatează Reuters.

"Ne dorim încrederea populației pentru următorii patru ani și, prin urmare, este bine să avem o situație clară", a declarat Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), partidul bavarez aliat al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului german Angela Merkel.

Uniunea Creștin-Socială și Uniunea Creștin-Democrată au avut numeroase neînțelegri legate de politica "ușilor deschise" față de migranți a cancelarului Angela Merkel, amintește Reuters.

CSU i-a cerut cancelarului german să fie de acord cu impunerea unei limite în ceea ce privește numărul solicitanților de azil pe care Germania este dispusă să-i primească în fiecare an, după ce în 2015 în această țară au sosit peste 890.000 de migranți.

Merkel a respins impunerea unui plafon, insistând pe menținerea politicii sale a "ușilor deschise" pentru persoanele care fug din calea conflictelor și a războaielor din Orientul Mijlociu și din Africa.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana a fugit cu „morcovul italian”?

2 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

3 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

4 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

5 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor