Alibec renunță la banii arabilor pentru Euro 2024. Se dă pe mâna lui Hagi pentru a fi în formă maximă la turneul final

Alibec renunță la banii arabilor pentru Euro 2024. Se dă pe mâna lui Hagi pentru a fi în formă maximă la turneul final

Denis Alibec e gata să renunțe la o sumele importante de bani cu care e plătit de arabi pentru a fi în formă maximă înainte de Euro 2024. Atacantul a anunțat că se va întoarce în România pentru a fi la cel mai bun nivel înainte de turneul final de anul viitor.

Denis Alibec, unul dintre artizanii calificării la Euro 2024. Foto Sportpictures

Transferat în acest sezon la Muaither, în Qatar, Denis Alibec e pregătit să sacrifice 800.000 de euro/an, și să revină la Farul, unde chiar dacă veniturile sale vor fi de 5-6 roi mai mici. Asta pentru că nivelul din zona Golfului nu îi va permite să fie în cea mai bună formă pentru Euro 2024.

Ajuns la 32 de ani, atacantul știe că în vară va juca la ultima sa competiție majoră din carieră . Cum în acest sezon a jucat deja la echipa lui Gică Hagi, Alibec nu se poate transfera în altă parte până la finalul stagiunii, astfel că speră să poată fi împrumutat la Farul, unde ar avea parte de o pregătire fizică superioară în vederea competiției din Germania.

Nu are parte de antrenamente intense

"Am vorbit și cu Mister (n.r. Hagi), poate mă transfer acum, în iarnă. Ritmul meciurilor e bun, dar antrenamentele de aici nu sunt la fel de intense. Dacă nu am voie să joc la o a treia echipă, pot să mă întorc la Farul. Problema aici e că joc în banda dreaptă, iar antrenorul mă pune să cobor la nivelul fundașilor centrali", a spus Alibec la Digi Sport.

Atacantul a fost unul dintre jucătorii esențiali pentru calificarea României la Euro 2024, marcând 3 goluri în preliminarii. El a înscris împotriva Andorrei, în martie, apoi a punctat în remiza cu Israel, de pe teren propriu (1-1), și a semnat golul victoriei în confruntarea cu Elveția (1-0).

Programul României la Euro 2024

17 iunie, 16:00: România - câștigătoarea play-off-ului B (Munchen)

22 iunie, 22:00: Belgia - România (Koln)

26 iunie, 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?